Καμπάνα 100.000 ευρώ και αφαίρεση δύο νικών από το πρωτάθλημα για τη Βιλερμπάν

Βαριά «καμπάνα» επέβαλλε το γαλλικό πρωτάθλημα στη Βιλερμπάν για παρατυπίες σε συμβόλαια! 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα Bebasket, το Ανώτατο Διοικητικό Συμβούλιο της LNB επέβαλλε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, ενώ τις αφαίρεσε και δύο βαθμούς από το πρωτάθλημα. 

Ο λόγος για την απόφαση αυτή, είναι ότι οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες, Νάντο Ντε Κολό και Τζόφρι Λοβέρν δεν πληρώνονται εξ ολοκλήρου από τον σύλλογο, αλλά λαμβάνουν ένα μέρος του μισθού τους μέσα από την εμπορική εκμετάλλευση της εικόνας τους από την ομάδα, μια μέθοδο πληρωμής που απαγορεύεται στη Γαλλία. 

Αν επιβεβαιωθεί η εν λόγω παρανομία της ομάδας του Τόνι Πάρκερ, τότε το προηγούμενο διάστημα είχε γλιτώσει ένα πολύ μεγάλο ποσό από τη φορολογία των δύο παικτών, που είναι και από τους ακριβοπληρωμένους του ρόστερ. 

«Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2022, το Ανώτερο Διοικητικό Συμβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Βιλερμπάν να αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με δύο παίκτες από το έμψυχο δυναμικό της. Τα αιτήματα αυτά δεν απαντήθηκαν ικανοποιητικά όσον αφορά τις απαιτήσεις του Ανώτατου Διοικητικού Συμβουλίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Η Βιλερμπάν έχει ασκήσει έφεση για την απόφαση του πρωταθλήματος, ενώ να σημειωθεί ότι πριν τιμωρηθεί είχε ρεκόρ 15-9 και βρισκόταν στην 5η θέση του πρωταθλήματος Γαλλίας. 

To Top