Καμπάνταης: «Θα ξεμπλοκάρει ο Άρης και θα φτάσει ψηλά»

Έχουν περάσει περισσότερα από επτά χρόνια, όταν ο Λεωνίδας Καμπάνταης αποχώρησε από τον Άρη. Ο ίδιος όμως ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τους «κίτρινους» και μιλώντας στο PRESSARIS, σχολίασε τον Σάκη Τσιώλη με τον οποίο έχει συνεργασθεί, έκανε τον… κατάσκοπο σχολιάζοντας τον Εργοτέλη και μίλησε για όλους και για όλα σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

 

Ξεκινώντας σχολίασε την υπάρχουσα κατάσταση στον ΟΦΗ: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε νωχελικά το πρωτάθλημα κι έπρεπε να πάρουμε άμεσα νίκη, ώστε να σταματήσουν οι μουρμούρες. Ο κόσμος συχνά κοιτάει τα αποτελέσματα. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Εμείς είχαμε πίεση, αλλά αυτή η νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, θα μας δώσει άλλο αέρα για τη συνέχεια».

«Κατάσκοπος» του Εργοτέλη

Σχολιάζοντας στη συνέχεια την ομάδα του Εργοτέλη, ο οποίος είναι ο επόμενος αντίπαλος του Άρη, είπε: «Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Άρη. Ο Εργοτέλης σίγουρα δεν είναι η ομάδα που έχει κάτι το εντυπωσιακό, το οποίο πρέπει να επισημάνουμε. Έχει όμως ομοιογένεια. Παίκτες με αγωνιστική πειθαρχία και προπονητή που βρίσκεται στην ομάδα χρόνια και της έχει περάσει την αγωνιστική του φιλοσοφία. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή. Με εμάς τους έλειπε ο Λεάλ κι αυτό είναι αλήθεια πως μας βοήθησε πάρα πολύ».

Ψυχολογικό το πρόβλημα

Στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε στην αγωνιστική κατάσταση του Άρη: «Ο Άρης έχει πρόβλημα. Πρόβλημα ψυχολογικό. Πέρυσι η ομάδα με τον Τσιώλη πήγε σαν τρένο, είχε εύκολα το γκολ. Έκανε ανατροπές και γέμισε τον κόσμο ελπίδα. Άλλωστε ο κόσμος του Άρη θέλει πάντα μεγάλα πράγματα και είναι λογικό. Φέτος φαίνεται να έχει μπλοκάρει, όμως είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς. Μόλις η τρίτη αγωνιστική είναι κι αν ο Άρης κάνει μία νίκη στη συνέχεια πιστεύω πως θα ξεμπλοκάρει και θα βρει το δρόμο του. Είναι θέμα πίεσης. Πίεσης που προέρχεται από τον κόσμο, ο οποίος ζητάει πάντα άμεσα αποτελέσματα. Το ίδιο έγινε και σε εμάς. Όλοι ξέρουμε άλλωστε ότι στον Άρη υπάρχει μεγάλη πίεση, από τους οπαδούς, αφού είναι μεγάλη ομάδα και συνέχεια αυτοί θέλουν τη νίκη».

Δουλευταράς ο Τσιώλης

Όσον αφορά τον Σάκη Τσιώλη: «Ο κ. Τσιώλης είναι καλός προπονητής. Είναι δουλευταράς και του αρέσει η δουλειά με τους ποδοσφαιριστές. Συνέχεια θέλει να τους προπονεί και πιστεύω πως έχει μέλλον στον Άρη».

Τα συναισθήματα του για τον Άρη

Δεν παρέλειψε βέβαια να μιλήσει και για τα συναισθήματα που του γεννά το πέρασμά του από τον Άρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στον Άρη πέρασα ίσως την καλύτερη χρονιά μου. Μπορεί να ήρθαν και δύσκολες καταστάσεις με την ομάδα, όμως αυτές σε δένουν πιο πολύ. Υπήρχαν δύσκολες συνθήκες και οικονομικά. Θυμάμαι να έχω ζητήσει χρήματα από τους γονείς μου, καθώς σε νεαρή ηλικία έμενα μόνος στη Θεσσαλονίκη. Όμως, η αλήθεια είναι πως ο Άρης έχει μία μεγάλη θέση στην καρδιά μου. Δεν ξεχνώ ποτέ τη στήριξη του κόσμου. Δεν μπορώ να ξεχάσω το χαμένο τελικό στην Τούμπα, ο οποίος μου στοίχισε πάρα πολύ. Δεν μπορώ να ξεχάσω με τίποτα το τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Χαριλάου και το γκολ του Μαλλού στις καθυστερήσεις, που μας έστειλε στο UEFA. Δύο κομβικά παιχνίδια και φτάσαμε εκεί που διεκδικούσαμε τα πάντα, να μείνουμε στο τίποτα. Είναι αλήθεια πως για τον Άρη έχω βαθιά συναισθήματα και τον αγαπάω. Ακόμα και με την ΆΕΚ γυρίζοντας στο Χαριλάου σκόραρα και δεν σκέφτηκα λεπτό να πανηγυρίσω. Πραγματικά όσο το σκέφτομαι, δεν πρόσφερα στην ομάδα όσα θα ήθελα».

Ο τραυματισμός του

Για να θυμηθεί σε εκείνο το σημείο τους τραυματισμούς που είχε και του στέρησαν πολλά: «Με άφησαν πολύ πίσω οι τραυματισμοί. Μόλις έλεγα να ξαναμπώ, ξανά τα ίδια. Μου στέρησαν πολλά στην καριέρα μου. Ακόμα κι όταν μου λένε ότι βγαίνεις πιο δυνατός από όλο αυτό, απαντάω πως μόνο εγώ ξέρω. Πάντως ο Θεός είναι μεγάλος και τον δοξάζω που με βοήθησε να ξαναπαίξω σε υψηλό επίπεδο».

Η σχέση του με τον Πανταζή

Εν συνεχεία σχολίασε και τη σχέση του με το γιατρό του Άρη, Βαγγέλη Πανταζή: « Με τον Βαγγέλη έχω άλλη σχέση. Πραγματικός φίλος μου. Πολλές φορές συζητούσαμε και το ένιωθα ότι στενοχωριότανε περισσότερο από εμένα. Κάποια στιγμή μου είπε πως ίσως φταίει αυτός. Ίσως θα ήταν καλύτερο να δοκιμάσω να πάω σε άλλο γιατρό, όμως του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος».

Σπουδαίος ο Σηφάκης

Ωστόσο, μίλησε και για τον Μιχάλη Σηφάκη και τον τραυματισμό του: « Ο Μιχάλης είναι σπουδαίο παιδί και θα επιστρέψει. Πρέπει να είναι βέβαια και τυχερός. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξέρεις ποτέ πως μπορεί να αντιδράσει το πόδι σου. Πάντως η αλήθεια είναι ότι θα λείψει από τον Άρη και από την Εθνική, αλλά επειδή τον ξέρω θα γυρίσει πιο δυνατός. Είναι παλικάρι», για να συμπληρώσει εξυμνώντας τον Μάρκο Βελλίδη: «Πάντως και το παιδί που έπαιξε κόντρα στην Ξάνθη με εντυπωσίασε. Η αλήθεια είναι πως είδα τις αποκρούσεις του και γενικά τον τρόπο που πατούσε και πιστεύω πως θα τον αναπληρώσει επάξια τον Μιχάλη. Με εντυπωσίασε κυριολεκτικά. Είναι σπουδαίος γκολκίπερ. Όσον αφορά την Εθνική πιστεύω πως ο Διονύσης ο Χιώτης με τον οποίο είμαστε και κουμπάροι, ήταν πολύ δίκαιο να κληθεί από τον κ. Σάντος. Είναι ο πιο έτοιμος και φορμαρισμένος Έλληνας τερματοφύλακας. Άλλωστε, φαίνεται κι όλας αυτό από την πορεία του με τον ΑΠΟΕΛ».

Η προσπάθεια της Εθνικής

Συνεχίζοντας είπε για την Εθνική Ελλάδος και τον αυριανό… τελικό με την Κροατία: «Έχουν αποδείξει τα παιδιά πως είναι για τα δύσκολα. Είναι σοβαροί και μπορούν πάντα να παίρνουν το αποτέλεσμα. Έχουν αυτό που λέμε μέταλλο. Αυτό όμως που μου αρέσει περισσότερο στην Εθνική, είναι ότι πλέον υπάρχει αξιοκρατία. Ότι πάντα παίζουν οι καλύτεροι και οι πιο φορμαρισμένοι. Έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με τις καταστάσεις στο παρελθόν».

Η ζωή και τα όνειρα

Τέλος, μιλώντας για τις προσωπικές του φιλοδοξίες, τόνισε: «Δεν κάνω μεγαλεπήβολα σχέδια πια. Άλλωστε το παρελθόν μου με έχει διδάξει, ότι όταν ονειρεύεσαι μπορεί να ξυπνήσεις απότομα. Προσπαθώ να ζω την κάθε μέρα σαν να είναι ξεχωριστή και απολαμβάνω την προπόνηση και κάθε απλό πράγμα στη ζωή μου. Πράγματα που μου λείψανε ως ποδοσφαιριστής με τους τραυματισμούς. Σίγουρα σαν άνθρωπος βαθιά μέσα μου κάνω όνειρα, όμως προσπαθώ να κοιτάω το τώρα, ώστε να μην πάει ούτε μία στιγμή χαμένη πια».

To Top