«Καμπανάκι» από FIFA σε ΕΠΟ

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών, που θα γίνει την Τετάρτη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Κι αυτό γιατί παρά τις διεθνείς παρεμβάσεις δεν έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Aναμένεται να ζητηθεί από τη διοίκηση Γραμμένου μια σειρά από μέτρα που θα της υποδειχθούν και θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

Οι εκθέσεις του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, και του υπερσυμβούλου της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, είναι αρνητικές καταδεικνύοντας ως σημαντικότερα προβλήματα πρώτον τα συνεχιζόμενα κρούσματα βίας, κάτι για το οποίο αποδίδονται ευθύνες στην αστυνομία, την… ατιμωρησία αλλά και τις ίδιες της ΠΑΕ, και δεύτερον ότι το πρωτάθλημα της Football League θεωρείται το πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη με πολλά ματς που θεωρούνται ύποπτα προς χειραγώγηση.

Αν δεν υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όσα ζητήσει η FIFA από τη διοίκηση Γραμμένου, τότε δεν είναι απίθανο να οριστεί νέα διοίκηση στην ΕΠΟ. Σε πρώτη φάση, πάντως, είναι πιθανό να αυξηθούν οι αρμοδιότητες του Πετρ Φούσεκ.

To Top