ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καμπερίδης: “Εγωϊσμός, ενέργεια και πάθος”

Η άμυνα και ο ρυθμός είναι αυτά που πρέπει να ελέγξει αύριο ο Άρς για να φτάσει στη νίκη με αντίπαλο τον Κόροιβο, στο Αλεξάνδρειο, όπως επεσήμανε ο Σάββας Καμπερίδης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στη τεχνική ηγεσία του Άρη εξήγησε πως “ο αγώνας με τον Κόροιβο έχει συγκεκριμένη ταυτότητα. Άμυνα και ρυθμός ήταν τα δύο μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι.

Ο Κόροιβος είναι ομάδα με τέσσερις Αμερικάνους περιφερειακούς, η οποία αρέσκεται να παίζει στο ανοιχτό γήπεδο, τόσο μετά από αμυντικό ριμπάουντ, όσο και μετά από λάθος του αντιπάλου.

Αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι όλοι ειναι ικανοί να σπρώξουν τη μπάλα γρήγορα στην επίθεση, φτάνοντας μέχρι το καλάθι ή δημιουργώντας ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες τους. Άρα οι επιστροφές και η προσωπική άμυνα αποτελούν αδιαπραγμάτευτο στόχο για το παιχνίδι, όπου ο προσωπικός εγωισμός, η ενέργεια και το πάθος των παικτών είναι σημαντικότερα κι από τη τακτική.

Αυτά ήταν τα στοιχεία, στα οποία είχαμε αποτύχει στον πρώτο αγώνα, κάτι το οποίο απαγορεύεται να επαναληφθεί. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι δε σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη”.

To Top