ΜΠΑΣΚΕΤ

Καμπερίδης: “Θα πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση, να δούμε τι είναι το καλύτερο για την ομάδα”

Ο Σάββας Καμπερίδης δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν εκτός Άρη με παραίτησή του. Επικείται συζήτηση με τη διοίκηση για να καθοριστεί το μέλλον της συνεργασίας τους.

Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου: “Περιμέναμε ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά όπως αυτό εξελίχθηκε, δηλαδή η Λάρισα είναι ομάδα με μεγάλη ικανότητα στο σκορ, έχει παίκτες που μπορούν να βάλουν προσωπικά καλάθια, πολύ ικανούς στο περιφερειακό σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ενώ είχε τη διάθεση, δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση και σκληράδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοναδικό άστοχο δίποντο της Λάρισας ήταν του Κεν Μπράουν στο τέλος του ημιχρόνου. Είχαμε χάσει κατά κράτος τα ριμπάουντ, κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν τελείως διαφορετική. Παίξαμε καλύτερη ατομική άμυνα, βάλαμε το κορμί μας στις επαφές και παίρνοντας δύναμη από την άμυνά μας, αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα και στην επίθεση. Κάναμε κάποια λάθη που κόντεψαν να μας στοιχίσουν γιατί χάσαμε την επαφή μας με το σκορ, αλλά νομίζω ότι το πάθος και η ομαδικότητα που έδειξε η ομάδα στις κρίσιμες στιγμές – κάτι που δεν συνέβη στα δύο προηγούμενα παιχνίδια όπου δεν είχαμε την εικόνα που έπρεπε – ήταν αυτά που καθόρισαν στο τέλος το αποτέλεσμα. Βεβαίως για να κερδίσεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι χρειάζονται και μεγάλα σουτ. Είχαμε παιδιά που βγήκαν μπροστά και πήραν δύσκολα σουτ και ευστόχησαν και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Είναι η πρώτη νίκη μετά από σχεδόν δύο χρόνια εκτός έδρας. Μετά από μια τέτοια νίκη μπορεί η ομάδα να κοιτάει με άλλη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Ρωτήθηκε για την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του στο φινάλε και απάντησε: “Η άμυνα με αλλαγές που επιλέξαμε να παίξουμε και οι συγκεκριμένοι που έπαιζαν, κάποιοι ήταν και με τον Ηρακλή, που πάλι είχαμε γυρίσει όντες πίσω στο σκορ, ήταν αυτοί που έβαλαν τις βάσεις. Ο Διαμαντής (Σλαφτσάκης) μάρκαρε πέντε θέσεις και ήταν συγλονιστικός, είδαμε κοντούς να βάζουν το κορμί τους για να μαρκάρουν ψηλούς. Τα παιδιά ήταν αποφασισμένα να δώσουν ότι έχουν, γι’ αυτό το λόγο καταφέραμε να κερδίσουμε”.

Για το αν θα παραιτηθεί ή όχι τόνισε: “Όλο αυτό το διάστημα που είμαι στην ομάδα δεν έχω εκφράσει ποτέ το παραμικρό για τις δυσκολίες που υπάρχουν, γιατί δεν ήθελα και δεν θελω να προσπαθώ να δικαιολογούμαι για καταστάσεις μέσα στην ομάδα και να τις χρησιμοποιώ ως άλλοθι για την εικόνα που είχαμε σε κάποια παιχνίδια ή ακόμα και για το πώς χτίστηκε η ομάδα. Η ομάδα έχει αρκετά θέματα, γίνεται προσπάθεια. Όσο για τις φήμες δεν θέλω να επιβεβαιώσω ή να τις  αρνηθώ. Θα πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση, να δούμε τι είναι το καλύτερο για την ομάδα”.

To Top