ΜΠΑΣΚΕΤ

Καμπερίδης: «Μιλάω με Καστρίτη, γίνεται σκληρή δουλειά στον Άρη – Ήρωας στις ΗΠΑ ο Κωσταλάς»

Στο Yellow Radio 101,7 φιλοξενήθηκε ο Σάββας Καμπερίδης, ο οποίος μίλησε για το χαμό του Γιάννη Κωσταλά αλλά και τον φετινό Άρη.

Αρχικά για την νέα περιπέτεια του στο Λαύριο:

H προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη γιατί το Λαύριο είναι μία ομάδα οικογενειακή, όλοι οι συντελεστές είναι φίλοι μεταξύ τους και αυτό με βοήθησε πολύ στο να προσαρμοστώ. Ο κόουτς με έκανε να θελήσω να κατέβω στην Αθήνα, θεωρώ ότι η ομάδα είναι όπως πρέπει.

Για το ότι είναι διαφορετικά φέτος τα πράγματα στο Λαύριο σε σχέση με την περσινή χρονιά στον Άρη:

Είναι ο ρόλος μου διαφορετικός στην ομάδα, ο Άρης ήτανε και είναι μία ομάδα διαφορετικών συνθηκών, όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω για να βρει ο Άρης τον δρόμο του.

Για τον Γιάννη Κωσταλά:

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω μέσω του κόουτς Ροδόπουλου, μου είχε πει ότι όταν πηγαίνω Αμερική βλέπω πάντα έναν φίλο μου. Είχα περιθώριο, πήγα μαζί του στην Νέα Υόρκη και έτσι γνώρισα τον Γιάννη. Είναι ένας άνθρωπος που ξεχειλίζει από καλοσύνη και αγάπη, τρώγαμε μονίμως στο εστιατόριο του, μας έλεγε «δεν πιστεύω να πάτε αλλού να φάτε». Μπορεί να ήμασταν στην άλλη άκρη της πόλης και μας έπαιρνε τηλέφωνο ότι έχει αγοράσει το καλύτερο κρέας και μας περιμένει.

Με πήρε από το χέρι και μου έδειξε τον καινούργιο πύργο. Για να καταλάβετε πόσο κοντά είναι το εστιατόριο, όταν έπεσαν οι πύργοι οι άνθρωποι μέσα κόντεψαν από την σκόνη να πνιγούν.

Μετά για δύο χρόνια είχε το εστιατόριο κλειστό και το χρησιμοποιούσαν πυροσβέστες και εργάτες. Τους ήξερε όλους με το όνομα τους όσους χάθηκαν, βοήθησε πολύ και έγινε ήρωας για τους Αμερικάνους. Δούλευαν άτομα 4 ώρες και τους πλήρωνε για 8 γιατί όπως έλεγε «δουλεύει λίγο, αλλά τι να κάνεις, χρειάζεται τα λεφτά».

Για την αγάπη του για την Ελλάδα:

Aγαπούσε πολύ την Ελλάδα, πολλές φορές παρακολουθούσε το τι είχαμε κάνει, αν παίξαμε καλά, αν κερδίσαμε. Ήταν 83 χρονών, δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ και προλάβαινε να βλέπει τον Άρη και εμένα τι κάνω. Ήταν λάτρης του αθλήματος, συζητούσαμε κυρίως προς το τέλος, πριν το κλείσιμο του μαγαζιού και λέγαμε ιστορίες για το μπάσκετ.

Για το αν είχε πρόταση για πρώτος προπονητής στην Α1 όπως είχε γραφτεί:

Yπήρξαν συζητήσεις, αλλά η επιλογή που έκανα νομίζω ότι ήταν πιο σωστή.

Για το αν ήταν κοινή επιθυμία το διαζύγιο με τον Άρη μετά το τέλος της περσινής σεζόν:

Ο Άρης κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια και ο κόσμος πρέπει να μείνει σε αυτό, εγώ το σημαντικό είναι ότι έχω φύγει ως φίλος.

Για τον φετινό Άρη:

Είναι μία ομάδα αθλητική, ανταγωνιστική με βάση την άμυνα, ενώ τα παιδιά έχουν κίνητρο και πολύ ενέργεια. Μιλάω και με τον κόουτς Καστρίτη και τα υπόλοιπα μέλη του σταφ, δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, όσο συνεχίσει αυτό θα έρχονται αποτελέσματα που θα κάνουν τον κόσμο χαρούμενο.

To Top