ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κανένα σχόλιο Κλάτενμπεργκ για το Άρης-ΟΦΗ, τί είπε για τις άλλες επίμαχες φασεις (video)

Δίχως να κάνει κάποια το παραμικρό σχόλιο για τη διατησία του Τζήλου στο Άρης-ΟΦΗ και επικεντρωνόμενος στα παιχνίδια Ολυμπιακός-Ατρόμητος και ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε στην καθιερωμένη κριτική της αγωνιστικής  ο Άγγλος αρχιδιαιτητής.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν σύμφωνος με την απόφαση του Ευστάθιου Γκορτζίλα και Βασίλη Φωτιά (VAR) να μην δώσουν πέναλτι στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο.

«Καθώς η μπάλα παίζεται στην περιοχή του πέναλτι, ένας αμυντικός του Ατρομήτου έχει το ένα χέρι στον ώμο του επιθετικού μέσα στην περιοχή του πέναλτι.

Ο διαιτητής ο οποίος ήταν τέλεια τοποθετημένος θεώρησε ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και ως εκ τούτου φυσιολογική. Ο VAR έλεγξε τη φάση και δεν θεώρησε ότι αυτό ήταν σαφές και προφανές λάθος από τον διαιτητή.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και δεν εμπόδισε την δυνατότητα του επιθετικού να παίξει τη μπάλα. Επίσης πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021/22, η ΚΕΔ/ΕΠΟ ενημέρωσε όλους τους Αξιωματούχους Διαιτησίας ότι μια τέτοια ελάχιστη επαφή δεν αναμένεται να τιμωρείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA»

Παράλληλα το ίδιο τόνισε και για τη δεύτερη φάση που σχολιάστηκε και το χέρι του Κάργα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας ότι επίσης δεν υπάρχει πέναλτι, αφού η μπάλα βρήκε πρώτα στο πόδι του αμυντικού.

«Καθώς η μπάλα παίζεται εντός περιοχής του πέναλτι, ένας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα παίζει τη μπάλα με το πόδι του, η οποία στη συνέχεια χτυπά στο στήθος και στο χέρι του”.

“Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, η ενέργεια του αμυντικού θεωρείται κανονική και όχι ενέργεια απόκρουσης με το χέρι, επομένως δεν μπορεί να επιβληθεί πέναλτι.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR ο οποίος συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κανόνες του παιχνιδιού»

To Top