Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, αναστέλλεται η απεργία των εργαζομένων

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη καθώς με νεότερη απόφαση του Συνδικάτου των Εργαζομένων αναστέλλεται η 24ωρη απεργία που είχε κηρυχθεί.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr αν και μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με προσωπικό ασφαλείας και διαμαρτυρία των εργαζομένων, με νέα ενημέρωση οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την αναστολή της 24ωρης απεργίας και της διαμαρτυρίας τους λόγω έκτακτων εξελίξεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Γιάννη Δήμκα οι εξελίξεις έρχονται από το υπουργείο Μεταφορών οπότε και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σήμερα σε απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ εδώ και καιρό προχωρούν σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας άμεσα από τη διοίκηση την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο ThessToday. gr ο κ.Δήμκας «οι Σ.Σ.Ε βρίσκονται από την Παρασκευή, 8 Απριλίου στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών μετά από διάφορα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της αποστολής των σχετικών εγγράφων. Μας είχαν ενημερώσει ότι είχαν σταλθεί από τις 15 Μαρτίου ενώ όπως φάνηκε την Παρασκευή έλαβε το υπουργείο τα έγγραφα». Παράλληλα, διαμαρτύρονται και για την περικοπή των επιδομάτων για τα ανθυγιεινά και των επιδομάτων θέσης ευθύνης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας, έκανε έκκληση νωρίτερα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ζητώντας τους να μην ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, καθώς δεν υφίσταται λόγος για κινητοποιήσεις.

«Η επίλυση των όποιων ζητημάτων έχει δρομολογηθεί, συνεπώς δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος για κινητοποιήσεις, οι οποίες το μόνο που θα κάνουν είναι να ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό και την αγορά της Θεσσαλονίκης, ιδίως αυτές τις γιορτινές μέρες, που σταδιακά βγαίνουμε και από την διετή πανδημία. Συνεπώς, καλώ όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και σωφροσύνη και να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Σκόδρας.

To Top