Κανονικά στο Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία, δεν θα κάνουν μποϊκοτάζ οι παίκτες

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας αποφάσισαν να αγωνιστούν στο Κόπα Αμέρικα που θα φιλοξενήσει τελικά η χώρα τους, παρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει, τερματίζοντας τις φήμες για μποϊκοτάζ.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Νεϊμάρ και τα άλλα αστέρια της «σελεσάο» θα γνωστοποιήσουν αυτήν την απόφαση την Τρίτη το απόγευμα, πριν τον προκριματικό αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου-2022 εναντίον της Παραγουάης.

Οι παίκτες και το επιτελείο του προπονητή Τίτε ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένοι όταν έμαθαν από τον Τύπο την περασμένη Δευτέρα ότι η Βραζιλία θα οργανώσει τελικά το τουρνουά, προς έκπληξη όλων, μετά τις αποσύρσεις της Αργεντινής και της Κολομβίας.

Η επιλογή της χώρας, με περισσότερους από 470.000 νεκρούς από Covid-19, για να φιλοξενήσει το αρχαιότερο τουρνουά εθνικών ομάδων στον κόσμο, έχει προκαλέσει μια χιονοστιβάδα επικρίσεων.

Ωστόσο, αρκετά βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ένταση έχει μειωθεί μετά την απομάκρυνση το απόγευμα της Κυριακής, για 30 ημέρες, του προέδρου της ομοσπονδίας της Βραζιλίας Ροτζέριο Κάμποκλο, ο οποίος αποτέλεσε αντικείμενο καταγγελίας για σεξουαλική και ηθική παρενόχληση.

Ο Τίτε είχε αποκαλύψει ότι οι παίκτες ζήτησαν συνάντηση μαζί του για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στη Βραζιλία, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας είχε υποσχεθεί στον Ζαϊχ Μπολσονάρο, πρόεδρο της χώρας, να απολύσει τον «αριστερό» Τίτε και να τον αντικαταστήσει με τον Ρενάτο Γκαούτσο, ο οποίος είναι πιο «ευθυγραμμισμένος» με τις αξίες του προέδρου της Βραζιλίας.

To Top