Κανονικά φέτος οι εκλογές σε όλες τις Ομοσπονδίες

Το υφυπουργείο αθλητισμού ανακοίνωσε ότι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες θα διεξαχθούν κανονικά φέτος με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες θα διεξαχθούν κανονικά φέτος τον φθινόπωρο με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Αυτό φυσικά αφορά τόσο τις εκλογές της ΕΠΟ, όσο και αυτές της ΕΟΚ, που θα αναδείξουν νέα Διοικητικά Συμβούλια, αλλά και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες.

Ήταν ένα θέμα που εκκρεμούσε από την πλευρά της κυβέρνησης, διότι κανονικά οι εκλογές διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Εντούτοις, φέτος υπήρξε… μετακίνηση των Αγώνων του Τόκιο για το 2021 λόγω του κορονοϊού και κανείς δεν ήξερε αν θα μεταφερθούν και οι εκλογές κατά ένα έτος.

Εντούτοις, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην υπάρξει καμία χρονική αλλαγή και να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020 σε συκεκριμένες ημερομηνίες που θα αποφασιστούν από τις ίδιες τις Ομοσπονδίες.

Για το ποδόσφαιρο μάλιστα τονίζεται πως αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA μετά το Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνονται τα εξής:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

To Top