Καραγκούνης: “Περήφανος που έπαιξα στον Άρη – Λίγοι έχουν την ποιότητα του Φετφατζίδη στην Ελλάδα”

Ο πρώην παίκτης των κιτρινόμαυρων, Βασίλης Καραγκούνης, μίλησε για τα όσα έζησε στον Άρη, ενώ τοποθετήθηκε για τον πρώην συμπαίκτη του, Γιάννη Φετφατζίδη.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Όλα όσα δήλωσε στο Yellow Radio…

Για την φετινή χρονιά του με τον Πλατανιά:

Έχει θετικό πρόσημο σίγουρα, γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε με πολύ κόπο, πολύ προσπάθεια και όλοι συνέβαλαν σε αυτήν την διαδρομή. Τα τελευταία δυο παιχνίδια μας αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι, ήμασταν ουσιαστικά στην Σούπερλιγκ και από ένα φάουλ και μια ψιλο-αδράνεια δεν τα καταφέραμε.

Για το που θα βρίσκεται την νέα σεζόν:

Έχω άλλα δυο χρόνια στον Πλατανιά, θα εξέταζα κάποια περίπτωση αν προέκυπτε, αλλά ο Πλατανιάς μου έδωσε μια χρονιά γεμάτη, με πολύ ωραίες αναμνήσεις.

Για το τι θυμάται από την χρονιά που ήταν στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη:

Τα πάντα θυμάμαι. Ήταν μια χρονιά πολύ ιδιαίτερη, μιας και ο Άρης είχε το οικονομικό πρόβλημα. Είναι όμως μια χρονιά που την έχω μαζί μου συνέχεια γιατί μου δίδαξε πολλά πράγματα. Είχα επίσης την ευκαιρία να δω τι σημαίνει Άρης, να δω την τρέλα που έχει αυτός ο κόσμος. Είμαι πολύ περήφανος που φόρεσα την φανέλα του Άρη και κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να έχει την ευκαιρία να παίξει για αυτόν τον κόσμο.

Για το τι του έμεινε από τον Άρη:

Μου έμεινε κάτι πολύ μεγάλο και πολύ γενικό. Ο κόσμος, η δυναμική του, η εμβέλεια και το πρεστίζ της ομάδας. Ακόμη και σε μια ιδιαίτερη περίοδο δεν παύει να είναι αυτή η ομάδα. Να έχει το πάθος ο κόσμος, και νομίζω ότι κάθε ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να καταλάβει έστω και λίγο τι σημαίνει Άρης, τι σημαίνει αυτή η ομάδα για την πόλη θα δενόταν με τον Άρη.

Για το αν παρακολουθεί την πορεία του Άρη:

Σίγουρα, υπάρχουν παιδιά που είναι φίλοι και παίζουνε στην ομάδα, και όπως και να το κάνουμε ο Άρης ήταν, είναι και θα είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Για την επιστροφή του Άρη στην Ευρώπη:

Ο Άρης ανεξάρτητα από την πορεία που υπήρξε μετά το οικονομικό πρόβλημα επέστρεψε εκεί που άξιζε να είναι. Στην Σούπερλιγκ και στην Ευρώπη, όπου είναι η φυσική του θέση. Με κάνει χαρούμενο, όπως και κάθε Έλληνας είναι χαρούμενος να βλέπει την ομάδα αυτή να φτάνει εκεί που αξίζει.

Για το αν είναι καλό και για την Ελλάδα που υπάρχει ένας δυνατός Άρης:

Ομάδες σαν τον Άρη να βγαίνουν στην Ευρώπη είναι το καλύτερο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τον Μανώλη Σιώπη:

Ο Μανώλης είναι φίλος. Να του ευχηθώ να έχει μια πολύ καλή χρονιά. Ήμασταν μαζί στις Εθνικές και τον Ολυμπιακό. Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Έχει μια νέα εμπειρία στην Τουρκία, ελπίζω να δείξει αυτό που είναι και θα τον αγαπήσουν και εκεί.

Για το αν θα ήθελε να ξαναγυρίσει:

Ένας παίκτης ο οποίος έχει περάσει από τον Άρη, αν έχει καταλάβει έστω και λίγο τι σημαίνει αυτή η ομάδα, οποιαδήποτε πρόταση θα την σκεφτόταν πολύ σοβαρά και δεν θα μπορούσε και να αντισταθεί.

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες:

Λίγοι παίκτες υπάρχουν με την ποιότητα του Γιάννη στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι από όταν επέστρεψε χρειάζεται κάποιο χρόνο προσαρμογής. Αλλά η δική του η ποιότητα θα δώσει στον Άρη το κάτι παραπάνω που χρειάζεται.

Για το αν χρειάζεται να πάρει παιχνίδια και ρυθμό:

Αν του δοθεί η ευκαιρία να παίξει και να πιάσει λίγο ρυθμό θα επανέλθει στην μνήμη όλων ο Φετφατζίδης που όλοι γνωρίσαμε. Αν βρει ρυθμό όλοι θα καταλάβουν τι σημαίνει Φετφατζίδης.

Για την ατάκα ότι “Τον καλό Φετφατζίδη δεν τον βγάζει καμία Ελληνική ομάδα από την ενδεκάδα της”

Είναι η πιο σωστή έκφραση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Για το ότι είναι χαμηλών τόνων εντός γηπέδου:

Όπως είναι και σαν άνθρωπος. Νομίζω ότι την χαρά για όταν πετυχαίνει ένα γκολ θα την καταλάβουν και οι συμπαίκτες του και ο κόσμος, άσχετα με το αν το δείχνει με κινήσεις. Και ο ίδιος το θέλει πάρα πολύ, θέλει να παίζει, να σκοράρει και να είναι πρωταγωνιστής, έτσι έχει μάθει. Ανεξάρτητα με το αν έχει πανηγυρίσει ένα γκολ ή αν το έχει κρατήσει μέσα του το έχει χαρεί το ίδιο.

Για τις αλλαγές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:

Ήταν κάποιες αλλαγές που ήταν λίγο απότομες. Για τον εξής λόγο: Θέλει η σούπερλιγκ να γίνει με λιγότερες ομάδες. Αυτόματα ομάδες που ανέβηκαν από την Γ’ στην Β’ είναι σαν να ανέβηκαν πάλι στην Γ’. Το έκαναν όλο αυτό για να ανέβει η ποιότητα, ελπίζω να βγει σε καλό.

Για το αν πήγε διακοπές:

Πήγα στην Ιταλία, με την οικογένεια και την κοπέλα μου, πήγα και στους Παξούς. Τώρα είμαι μεταξύ Αθήνας και Λαμίας που είναι το πατρικό μου.

To Top