ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καραμανλής στο PRESSARIS: “Πρωτοπόρος ο Άρης, εξαπλώνεται! Ανοίγουν τα φτερά τους οι ακαδημίες”

Ο Άρης εξαπλώνεται! Η νέα συνεργασία των ακαδημιών του Άρη με την ομάδα της Καστοριάς, έφερε στο φως μια σημαντική προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι των κιτρινόμαυρων, για το… μέλλον του συλλόγου. Ο Δημήτρης Καραμανλής υπεύθυνος των ακαδημιών μίλησε γι αυτήν την προσπάθεια στο PRESSARIS.

Πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία με τις άλλες ακαδημίες;

«Ο Άρης πρέπει να είναι εξωστρεφής και οι ακαδημίες να ανοίξουν τα φτερά τους, ώστε να εξαπλωθούν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Ήταν δική μου επιθυμία».

Τι επιδιώκεται από αυτές τις συνεργασίες;

«Μέσα από αυτές τις συνεργασίες και εμείς ως σύλλογος, ως Αρης βελτιώσουμε το υλικό μας αλλά και οι άλλες ομάδες παίρνουν την γνώση και την εμπειρία μας».

Μεγάλο στοίχημα οι ακαδημίες και η λάμψη στο όνομα του Άρη…

«Ναι, μια και γίνεται μια μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια στις ακαδημίες του Αρη εδώ και δυο χρόνια. Είναι ένα πραγματικό στολίδι για τον σύλλογο. Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα στα τουρνουά που παίζουμε. Πιστεύω ότι είμαστε μια από τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδας και αυτό το λένε οι αντίπαλοι και όχι εμείς. Αυτό αποδεικνύει βέβαια και εισροή των παιδιών αλλά και οι γονείς που είναι πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που γίνεται».

Το θέμα των γηπέδων είναι όμως βασικό για τις ακαδημίες…

«Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε τα δικά μας γήπεδα. Ωστόσο, για να γνωρίζει όλος ο κόσμος οι ακαδημίες μας δεν υστερούν σε γήπεδα γιατί έχουμε το γήπεδο με χόρτο στα ΤΕΦΑΑ, ενώ προπονούμαστε και γήπεδα των Planet».

Στόχος είναι η μελλοντική ενίσχυση της μεγάλης ομάδας;

«Φυσικά. Από εκεί ξεκινάμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και το δείχνουν στα διάφορα τουρνουά. Και εμάς ο στόχος μας είναι να φέρουμε παίκτες που στο μέλλον να μπορέσουν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα».

Το 3ο τουρνουά στην μνήμη του Άγγελου Τσιπούρα είναι προ των πυλών. Υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες;

«Οφείλω να επισημάνω ότι νιώθουμε κάθε φορά συγκινημένοι. Το πρώτο τουρνουά ‘Άγγελος Τσιπούρας’ πραγματοποιήθηκε το 2014, όταν μπήκα και εγώ έφορος στις ακαδημίες. Ήταν μια ιδέα του Παναγιώτη Αλεξιάδη, δείγμα του DNA του συλλόγου. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και από τους επόμενους για ένα παιδί που αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Αρη. Εκτός απροόπτου θα γίνει μια πολύ ωραία εκδήλωση στις 28-29 Νοεμβρίου στο ‘Κλεάνθης Βικελίδης’, με την είσοδο ελεύθερη. Ο Άγγελος είναι για εμάς ζωνταντός, βρίσκεται στην καρδιά όλων των Αρειανών».

 

To Top