Χωρίς κατηγορία

Καραμπέρης: “Αρρωστημένη εμμονή μου ο τζόγος- Όταν ελευθερωθώ, θα ιδρύσω φορέα για τους εξαρτημένους”

Ολοκληρώθηκε για σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η απολογία του φερόμενου ως εγκέφαλου του κυκλώματος τοκογλυφίας, Μάρκου Καραμπέρη.

Ο Μ. Καραμπέρης αναφέρθηκε εκτενώς στη μέχρι τώρα ζωή του. Στην οικογένεια του και κυρίως στον πατέρα του, στα παιδιά του, αλλά και στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ούτε άγγελος είναι, μα ούτε και διάολος. Έτσι και ζήτησε συγγνώμη από τους συγκατηγορούμενους του και τα παιδιά του, κάνοντας λόγο μάλιστα για τον τζόγο που τον “αρρώστησε”.

Στην απολογία του “εξομολογήθηκε” πως καμία πράξη του δεν ήταν τοκογλυφική, αφού δανείστηκε και έδωσε χρήματα μόνον λόγω των επιχειρηματικών του βημάτων. Δήλωσε, μάλιστα, ζημιωμένος κι επιτέθηκε στο τραπεζικό σύστημα, λέγοντας στο δικαστήριο πως “αυτοί είναι οι αληθινοί τοκογλύφοι”. Ζήτησε, μεταξύ άλλων, να δικαστεί με αποδείξεις κι όχι με στημένα σόου από το τμήμα εκβιαστών.

Όσον αφορά στους συγκατηγορούμενους τους, τόνισε στην απολογία του πως κανένας τους δεν μπλέχτηκε σε κάποια τοκογλυφική πράξη. Για το ζήτημα του τζόγου, τέλος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως πρόκειται για μια αρρωστημένη εμμονή του και πως όταν ελευθερωθεί θα ιδρύσει φορέα για τους εξαρτημένους ανθρώπους από τον τζόγο.

Πηγή: thestival.gr

To Top