ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καραμπέρης: “Πρέπει να μαζέψουμε 71.200 ευρώ – Συναισθηματικά πρέπει να τα πληρώσει η… ΠΑΕ”

O πρώην πρόεδρος του Άρη, Σωτήρης Καραμπέρης μίλησε για την απλήρωτη δόση του Άρθρου 44. Χρήματα τα οποία βαρύνουν τους παλιούς παράγοντες και όχι την ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του “Μετρόπολις”:

Για την υπόθεση με την τελευταία δόση: «Δεν είναι υποχρέωση όσων υπήρξαν παράγοντες του Άρη να πληρώσουν, αλλά υποχρέωση της ΠΑΕ Άρης. Το 2004 μπήκε στο Άρθρο 44 και μία από τις υποχρεώσεις ήταν να πληρώσει 5.000.000 σε δέκα χρόνια και όλος τυχαία η τελευταία δόση δεν πληρώθηκε. Στην ΠΑΕ συμμετέχουν οι μέτοχοι, που εκείνη την εποχή δεν είχαμε κανέναν και 10% ο Α.Σ. Όλοι όσοι υπήρξαν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι ή μεγαλομέτοχοι τους αφορά το πρόβλημα. Στον Άρη συνέβαινε, όπως και σε άλλες ομάδες. Λένε, δηλαδή, όλοι άστο μωρέ ας το πληρώσει ο επόμενος. Ήταν υποχρέωση της ΠΑΕ Άρης, η οποία εκπροσωπείται από τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο. Μετά την αποχώρηση του κ. Κοντομηνά και του κ. Ζαχουδάνη ήρθε στα χέρια μας οι μετοχές και εμείς τα δώσαμε σε 8 άτομα. Στα χαρτιά τυπικά μεγαλομέτοχοι ήμασταν εμείς. Αναφέρθηκαν και τα ονόματα των κ.κ. Καραμανλή και Σπύρου, οι οποίοι απεβίωσαν. Βλέπετε λοιπόν ότι αυτά λένε οι νόμοι και αυτά λένε τα χαρτιά. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Εγώ το έμαθα από τον κ. Γράντα τυχαία. Δεν έχω πάρει κανένα έγγραφο. Η διεύθυνσή μου είναι η ίδια 40 χρόνια. Υποψιάζομαι ότι τα έγγραφα πάνε στην ΠΑΕ Άρης, η οποία πλέον δεν υφίσταται».

Για τους κινδύνους που υπάρχουν αν δεν πληρωθεί η δόση: «Από ό,τι έμαθα από έγκυρο νομικό, δεν πρόκειται να γυρίσουνε αυτά τα χρήματα στο πρώτο ποσό του Άρθρου 44 που δικαιωθήκαμε. Στο άρθρο 44 μπήκαν 5 εκατομμύρια, όμως ήταν χαριστικά διότι η οφειλή ήταν μεγαλύτερη. Λέει ο νομικός ότι ξεκινάει η πρώτη μας υποχρέωση, η οποία με τις προσαυξήσεις μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Αυτό που δεν ήξερα και το άκουσα από τον κ. Ιωαννίδη, ήταν ο νόμος Ορφανού που μας συμπεριλαμβάνει όλους όσους ήμασταν παράγοντες από το 93 και μετά. Αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν πεθάνει και άλλοι βρίσκονται στην Αθήνα. Εγώ δεν πήρα έγγραφο στην Θεσσαλονίκη. Φανταστείτε τους άλλους που είναι στην Αθήνα. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μία λύση. Πρέπει να μαζέψουμε 71.200. Αυτή η υπόθεση έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το ποινικό, γιατί δεν πλήρωσες το κράτος, και το άλλο το νομικό, για το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσεις το κράτος. Είναι δύο διαφορετικά δικαστήρια και δύο διαφορετικές κατηγορίες. Το δικό μου το παράπονο είναι ότι ήμουνα ο μοναδικός ο οποίος δεν συμφώνησε ποτέ με το άρθρο 44, γιατί πίστευα ότι ήταν ανήθικο μέτρο και δεν το υπέγραψα ποτέ, όμως τελικά πρέπει να υποστώ και εγώ αυτήν την οικονομική ταλαιπωρία. Κάποιοι κάνανε κακή διαχείριση και κινδυνεύουν. Είναι 25 ή 35 άνθρωποι κατηγορούμενοι».

Για το Ρύσιο και τους κακούς χειρισμούς: «Η ιστορία με το Ρύσιο είναι ξεκάθαρη. Αν ο Καρυπίδης δεν θέλει να το κρατήσει, δεν θα το κρατήσει. Ο κ. Δασυγένης πλήρωσε για το οικόπεδο και ο κ. Κοντομηνάς για τα οικήματα. Τίποτα δεν λέει ότι τον Μάιο ή τον Ιούνιο ο κ. Καρυπίδης μπορεί να μην θέλει να συνεχίσει. Αντί να δώσω τόσα λεφτά για να ξαναγοράσω το Ρύσιο, τα δίνω και φτιάχνω καινούριο. Βλέπετε ότι το συναίσθημα έχει εγκαταλείψει τον Άρη και τους Αρειανούς. Ακόμα και τα 71.000 πρέπει συναισθηματικά να τα πληρώσει η ΠΑΕ Άρης. Βρήκαμε το θύμα και τα φυσικά πρόσωπα να πληρώσουν. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν άνθρωποι ούτε στον Α.Σ να μπαίνουν. Δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η κατραπακιά. Μπορούσαν να μην βάλουν στην άκρη τα λεφτά, αλλά να τα πλήρωναν αμέσως. Έτσι διοικούνταν τα σωματεία και οι ΠΑΕ τόσα χρόνια. Αυτοί οι ηλίθιοι χειρισμοί κατέστρεψαν ομάδες, Α.Σ., ΠΑΕ και πολύ κόσμο. Υπάρχουν παιδιά και οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους. Δεν κάνανε σωστή πολιτική. Μόλις τους γύρισε την πλάτη το κράτος καταστράφηκε ο ερασιτεχνικός και ο επαγγελματικός αθλητισμός. Ποιοι μείνανε πλέον; Τα λαμόγια που εκμεταλλεύτηκαν ό,τι λέει ο νόμος. Και σήμερα έχουν τις ΠΑΕ και όλους τους ερασιτεχνικούς συλλόγους».

Για το ποιοι φταίνε: «Το είχαμε πει και άλλη φορά. Είχαμε πει ότι τα άσχημα και τα κακά δεν ήρθανε ακόμα. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Κοιτάξτε που έφτασε και θα φτάσει ο Άρης. Δεν έχει διορθώσει τίποτα. Ο Ερασιτέχνης βρίσκεται σε χάλια σημείο. Ή υπάρχει Ερασιτέχνης Ηρακλής και δεν το ξέρω; Η τακτική της τελευταίας 15ετίας εκεί οδήγησε. Βλέπετε και κάτι κινήσεις δικαστικές στον μπασκετικό Άρη. Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει; Εγώ πρόεδρος, εγώ υπογράφων, εγώ εκτελών και εγώ τα πάντα; Που είναι αυτοί οι άνθρωποι; Τα κακά έχουν ονοματεπώνυμο, το οποίο λίγοι τολμούν να το πούνε. Ενώ τους ανθρώπους που ορθώσανε ένα ανάστημα, μια άλλη σκέψη, μια άλλη σκοπιά που βλέπανε με μια άλλη πλευρά το θέμα γίναν γραφικοί, λοιδορήθηκαν, στοχοποιήθηκαν».

To Top