ΜΠΑΣΚΕΤ

Καραποστόλου: «Δεν υπήρχε παραπάνω “πρέπει” στο ματς με τη Σλασκ»

Ο συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Σωτήρης Καραποστόλου μίλησε μεταξύ άλλων για τον χθεσινό αγώνα με τη Σλασκ, το ντεμπούτο του Βασίλη Καζαμία, αλλά και την πορεία του Άρη τόσο στο EuroCup όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ΕΟΚ WebRadio:

Για το αν υπήρχε η πίεση του «πρέπει» στο ματς με τη Σλασκ: «Σε κάθε ματς υπάρχει πίεση, ιδίως στην έδρα μας, το “Αλεξάνδρειο”. Δε νομίζω ότι υπήρχε παραπάνω πίεση χθες (27/12) κι αυτό φάνηκε απ’ τον τρόπο που ξεκινήσαμε και τον τρόπο που εξελίχθηκε όλο το ματς. Θέσαμε τον ρυθμό μας, είχαμε το πάνω χέρι σε όλο το παιχνίδι και δίκαια κερδίσαμε. Δεν υπήρχε παραπάνω “πρέπει” απ’ ό,τι στα άλλα ματς».

Για τη συμμετοχή του νεαρού Βασίλη Καζαμία στο ματς: «Και ο Καζαμίας, αλλά και ο Τσαχτσίρας είναι στις προπονήσεις μας τις πιο πολλές μέρες της εβδομάδας. Νομίζω πως όταν θα τελειώσει η Ευρώπη θα συμμετέχουν ακόμη περισσότερο, γιατί τώρα έχουμε πολλά ταξίδια και λιγότερες προπονήσεις. Οπότε νομίζω ότι θα ενσωματωθούν καλύτερα στην ομάδα όσο περνάει ο καιρός και η διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι ό,τι καλύτερο για μικρότερα παιδιά να παίζουν με άνδρες, γιατί τελικά εκεί θα καταλήξουν. Σίγουρα τα εφηβικά και τα παιδικά είναι δείγματα για τα παιδιά, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι όταν παίζεις με άνδρες. Σ’ αυτό ο Άρης έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, γιατί έχει και τη θυγατρική του ομάδα, τον Ναύαρχο Βότση, όπου τα παιδιά εφηβικού και παιδικού παίζουν με άνδρες στη National League 2. Αυτό είναι κάτι που “χτίζει” χαρακτήρες και αθλητές».

Για τη συμμετοχή του Άρη στο EuroCup και τις φιλοδοξίες του στη διοργάνωση: «Όταν μπαίνεις σε μια λίγκα σίγουρα θες να κερδίσεις και να κάνεις τα πάντα για τη νίκη. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διοργάνωση, με συνεχόμενα ματς. Απ’ τον Οκτώβριο αυτή είναι η πρώτη βδομάδα που δε θα έχουμε αγώνα. Είναι κάτι που απ’ την αρχή της σεζόν το είχαμε στο μυαλό μας ότι θα είναι δύσκολο. Παρ’ όλο που ομάδες έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ, έχουν καλούς παίκτες, οι οποίοι έπαιζαν Ευρωλίγκα τα προηγούμενα χρόνια, η εικόνα που παρουσιάζει κάθε ομάδα στο γήπεδο είναι αυτή που δίνει αποτελέσματα. Προσπαθούμε μέσα απ’ την άμυνα να θέσουμε τον ρυθμό μας κι έτσι πορευόμαστε. Σίγουρα όταν κάνεις εκτός έδρας νίκες, όταν κερδίζεις ομάδες στην έδρα σου, όταν χάνεις στο καλάθι από ομάδες με διπλάσιο ή τριπλάσιο μπάτζετ, φυσικά και αυτό σε κάνει να θες να συνεχίσεις και να κάνεις το κάτι παραπάνω. Θες να είσαι πάντα ανταγωνιστικός, όποιος κι αν είναι απέναντί σου».

Για το πόσο τους έχει βοηθήσει η επιστροφή του Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς: «Ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει είναι βοήθεια και μεγάλο “όπλο” για κάθε ομάδα και ειδικά στη θέση “4”. Και η έλευση του Σταρκ έχει βοηθήσει. Είναι ένας παίκτης που έχει στο μυαλό του πρώτα την πάσα και αυτό ήταν κάτι που διαπιστώσαμε απ’ την πρώτη μέρα που τον βλέπαμε. Αυτά τα δύο έχουν βοηθήσει στους χώρους, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία της ομάδας, με περισσότερες πάσες και περισσότερα ελεύθερα σουτ. Επίσης, έναν άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι οι δύο τελευταίες ομάδες που έχουμε παίξει στην Ευρώπη δεν είναι τόσο καλές αμυντικά. Και οι δύο “κλείνουν” μέσα σε κάθε διείσδυση και αργούν να βγουν στο τρίποντο. Γενικά, όμως, υπάρχει διάθεση για πάσα, να δοθεί η μπάλα στον συμπαίκτη και είναι κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Άρη στη Basket League: «Στο τελευταίο ματς με το Λαύριο θέλαμε τη νίκη, να τερματίσουμε με ισοβαθμία στην 3η θέση και να είμαστε 4οι. Η εικόνα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου γύρου ήταν ικανοποιητική. Κάποιες φορές παίξαμε αρκετά ελκυστικό μπάσκετ, κάποιες άλλες με την άμυνά μας καταφέραμε να κρατήσουμε τους αντιπάλους χαμηλά και πήραμε τη νίκη. Ήταν ένας 1ος γύρος καλός και είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα συνεχίσουμε στη συνέχεια και πώς θα επιβάλλουμε τον ρυθμό μας στον 2ο γύρο, όπου και γίνονται αρκετές αλλαγές και οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Θα είναι ενδιαφέροντας και ο 2ος γύρος, αλλά και το Final-8 του Κυπέλλου».

Για τον Μάρκους Καρ: «Τα πράγματα που έκανε στο Τέξας τις τελευταίες χρονιές ήταν πάρα πολύ σημαντικά. Νομίζω πως αυτή η αλλαγή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και μια πολύ δυνατή λίγκα τον επηρέασαν. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλός παίκτης ή δε μπορεί να παίξει. Χρονιά με χρονιά, ομάδα με ομάδα έχει διαφορά. Κάποιος που σε μια ομάδα δεν είναι καλός, μπορεί να πάει αλλού και η χημεία, ο προπονητής, ο συμπαίκτης, ο πρόεδρος, το σπίτι του ή οτιδήποτε να τον κάνουν να νιώσει πιο ωραία και να βγάλει έναν άλλον εαυτό».

To Top