ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρυδάτος Άρης “σκούπισε” (0-1) Παναθηναϊκό και Αγκάγεφ

Ένας Άρης με πείσμα, θέληση και αποφασιστικότητα, πήρε το… τρίποντο στη Λεωφόρο, νικώντας τον Παναθηναϊκό με 0-1 για την 8η αγωνιστική των Play offs χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Αλβάρο Σαμόρα στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, γκρεμίζοντας τις τελευταίες ελπίδες των γηπεδούχων για την διεκδίκηση του Πρωταθλήματος.

Σε ένα ματς γεμάτο ένταση και πάθος, ο Άρης ήταν ατσάλινος, πέτυχε γρήγορο γκολ στο 2ο λεπτό της συνάντησης, είχε ακόμη δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει από το γήπεδο του Παναθηναϊκού με μεγαλύτερο σκορ, με το τελικό 0-1 να είναι απόλυτα δίκαιο, με τους κιτρινόμαυρους να ανανεώνουν πλέον το ραντεβού τους με τους παίκτες του Φατίχ Τερίμ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πρωταγωνιστής εκτός απο τον Άκη Μάντζιο και τους ποδοσφαιριστές του, ήταν και ο διαιτητής Αγκάγεφ, ο οποίος χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος, σφύριξε ξεκάθαρα έδρα, φορτώνοντας με κάρτες τους παίκτες του Άρη.

ΜΕ ΣΑΜΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Άκης Μάντζιος επιφύλαξε έκπληξη για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο καθώς επέλεξε τον Άλβαρο Σαμόρα για την κορυφή της επίθεσης.
Αυτή ήταν η μία εκ των δύο αλλαγών στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την 11αδα του πρόσφατου αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς η τετράδα της άμυνας παρέμεινε η ίδια με τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς στις θέσεις των στόπερ και τους Οντουμπάτζιο, Μοντόγια στα άκρα.

Ο Ζαν Ζουλ παρέμεινε στη θέση του αμυντικού χαφ, δίπλα του αγωνίστηκε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ενώ ο Μανού Γκαρθία είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Άλβαρο Σαμόρα. Στη επιθετικά άκρα παρέμειναν οι Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Κίκε Σαβέριο όπως και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ 0-1

Ο Αλβάρο Σαμόρα δικαίωσε τον Άκη Μάντζιο για την επιλογή του καθώς σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό της συνάντησης. καταπληκτική σέντρα του Μανού Γκαρθία με τον Σαμόρα να πιάνει την κεφαλιά μπροστά από τον Αράο και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 0-1 του Άρη.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει το γρήγορο γκολ που δέχτηκε με τους γηπεδούχους να έχουν κάποιες καλές στιγμές.

Αρχικά στο 8ο λεπτό με τον Ούγκο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και τον Κουέστα σωτήρια να απομακρύνει τη μπάλα.

Στο 11′ ο Τσέριν πάτησε περιοχή, έκανε το πλασέ το οποίο έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Στο 20′ κόρνερ για τον Παναθηναϊκό από τα αριστερά με τον Ούγκο να πιάνει ξανά την κεφαλιά και τον Μπράμπετς να διώχνει με το πόδι του τη μπάλα.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΣΑΜΟΡΑ

Ο Σαμόρα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 21ο λεπτό να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά. Τραγικό λάθος του Ντραγκόφσκι που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Σαμόρα σούταρε σε κενή εστία και ο Ούγκο έσωσε βέβαιο γκολ.

ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο Άρης μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα είχε δοκάρι με τον ιδιαίτερα κινητικό Σαμόρα. Σε πάσα από τα δεξιά στο 49ο λεπτό, ο Σαμόρα βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, γύρισε έκανε το σουτ το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Μάνου Γκαρθία πήρε το… ριμπάουντ, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

ΜΕ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Φατιχ Τεριμ βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ επιστράτευσε όλα του τα επιθετικά όπλα προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Άκης Μάντζιος από την άλλη πέρασε στο παιχνίδι τον Ρόουζ παίζοντας με τρία σέντερ μπακ με στόχο να αντέξει στην πίεση που θα δεχόταν η ομάδα του τα τελευταία λεπτά, ενώ παράλληλα φρεσκάρισε και την επιθετική του γραμμή με την είσοδο των Μορόν και Φετφατζίδη.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν περισσότερο το νου τους στα μετόπισθεν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επιθετική ενέργεια στην αντίπαλη εστία, όμως παρόλα αυτά κατόρθωσαν να φύγουν με τη νίκη από την έδρα του Παναθηναϊκού με τον οποίο θα ξανασυναντηθούν για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούρισιτς), Βιλένα (62’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ζουλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66’ Μορόν), Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης).

To Top