ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρφιά εξ Αλγερίας για τον Μπουγκέρα και την στρατιωτική του θητεία!

“Εμφύλιος” έχει ξεσπάσει στα ενδότερα της Εθνικής Αλγερίας και στο στόχαστρο μιας εμβληματικής μορφής της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε και ο Ματζίντ Μπουγκέρα!

Ο Σαμπάν Μερζεκάν, αμυντικός των Αλγερινών στο Μουντιάλ του 1982 σχολίασε στη Le Buteur την ήττα από τη Νιγηρία, κατηγορώντας τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ζορζ Λέεκενς και στην διάρκεια της συνέντευξης ο δημοσιογράφος έθεσε ερώτηση για μια άποψη που είχε καταθέσει ο Ματζίντ Μπουγκέρα ότι κάποιοι παίκτες αισθάνονται ανεπιθύμητοι στην Εθνική εξαιτίας αυτών των εσωτερικών έριδων. “Δεν υπάρχει καμιά διαμάχη. Για μένα είναι όλοι Αλγερινοί αλλά υπάρχει μια διαφορά…”.

Ποια είναι αυτή η διαφορά, ήταν η επόμενη ερώτηση και ο Μερζεκάν απάντησε: “Νιώθουμε Αλγερινοί γιατί έχουμε εκπληρώσει το χρέος μας στην χώρα, στην γη των πατεράδων μας, υπηρετήσαμε στον στρατό. Ναι, ήμασταν δύο χρόνια στον στρατό. Θα ρωτήσω τον Ματζίντ Μπουγκέρα για τον οποίο εξαιρετική εκτίμηση και θαυμασμό. Αν τον καλέσουν να κάνει την στρατιωτική θητεία του, εδώ στην Αλγερία, θα συμφωνήσει να έρθει; Ο Μουσταφά Νταλέμπ το έκανε. Είναι από τους πιο σπουδαίους παίκτες στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά το έκανε”.

To Top