“Καρφιά” Μουρίνιο για τη στήριξη των Κλοπ και Γκουαρδιόλα

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έκρυψε την πίκρα του για την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως δεν έχει τη στήριξη που απολαμβάνουν οι Πεπ Γκουαρδιόλα και Γιούργκεν Κλοπ.

Την ίδια ώρα, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ δείχνουν να έχουν ξεφύγει από τις άλλες μεγάλες ομάδες της Premier League και να διεκδικούν τον τίτλο με πάνω από 90 βαθμούς η κάθε μία, με τον Πορτογάλο να υποστηρίζει πάντως ότι η διαφορά του με τους δύο συναδέλφους του είναι πως εκείνος δεν είχε από την Γιουνάιτεντ την στήριξη που δείχνουν Σίτι και Λίβερπουλ στους προπονητές τους.

“Θα ήθελα πολύ να πάω σε έναν σύλλογο και να δουλέψω με τις ίδιες συνθήκες που έχουν οι Πεπ και Γιούργκεν”, τόνισε στο “beIN Sports”, στο πλαίσιο της παρουσίας του ως τηλεσχολιαστής για τον ημιτελικό του Champions League Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ, για να μιλήσει κατόπιν πιο αναλυτικά:

“Εάν κοιτάξετε την ομάδα της Λίβερπουλ που άρχισε το ματς, πόσοι από τους παίκτες αυτούς ήταν εκεί όταν έφτασε ο Γιούργκεν; Λίγοι.

Και όταν ο Πεπ δεν ήταν χαρούμενος με τους φουλ-μπακς που είχε (σ.σ. στην Μάντσεστε Σίτι τη σεζόν 2017-17, στην πρώτη του σεζόν), το επόμενο καλοκαίρι αγόρασε τέσσερις αμυντικούς που του άρεσαν.

Όταν αγόρασε έναν γκολκίπερ όπως ο Κλαούντιο Μπράβο και δεν έμεινε ευχαριστημένος, την επόμενη σεζόν αγόρασε τον Έντερσον.

 

Όταν ο Γιούργκεν είναι στην ομάδα και δεν κερδίζει τίποτα για 3,5 χρόνια έχει ακόμα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας, έχει όλες τις κατάλληλες συνθήκες που χρειάζεται. Πιθανότατα αυτή τη σεζόν έχουν την μεγάλη ευκαιρία για πρώτη φορά να πάρουν ένα τρόπαιο.

Στην ερχόμενη δουλειά μου, πριν αναλάβω θα πρέπει πρώτα να ξέρω τι θέλει ο σύλλογος και τι θα μου προσφέρει από άποψη δομών και στόχων”.

Στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή, ο Πορτογάλος απάντησε και στην κατηγορία που του προσάπτουν περί “αμυντικογενούς προπονητή”, αναφέροντας ως παράδειγμα τις αναμετρήσεις της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2009-2010 και την άποψη που έχει ο περισσότερος κόσμος.

“Είστε στην κατεύθυνση ενός λάθους που έχει λεχθεί εκατοντάδες φορές για να γίνει αλήθεια αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν ο κόσμος θυμάται το εκπληκτικό ματς που έκανε η Ίντερ στην έδρα της Μπαρτσελόνα παίζοντας με 10 παίκτες, για τα ημιτελικά του Champions League, λένε για σεμινάριο αμυντικού ποδοσφαίρου με δύο παρκαρισμένα πούλμαν μπροστά στην εστία.

Δεν λέτε ότι δύο εβδομάδες πριν η Ίντερ είχε νικήσει 3-1 την Μπαρτσελόνα. Βάλαμε τον εαυτό μας σε μία θέση να πάμε και να υπερασπιστούμε αυτό το αποτέλεσμα, παίζοντας με 10 παίκτες απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο, επειδή δύο εβδομάδες πριν τους είχαμε νικήσει με 3-1 ενώ θα έπρεπε να είχαμε βάλει τέσσερα ή πέντε γκολ”, είπε χαρακτηριστικά.

To Top