ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Καρύδας: «Έτσι έζησα τον Μισέλ στο Χαριλάου! Ο Άρης επιστρέφει δίκαια, να διδαχθεί από τα λάθη του»

Το πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη, Νίκος Καρύδας μίλησε με αφορμή την συνεργασία που είχε με τον Ανρί Μισέλ, ο οποίος έφυγε χθες από την ζωή.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον Ανρί Μισέλ είπε:

Έχω εμπειρίες και μία από αυτές ήταν ο Ανρί Μισέλ, το σκεφτόμουν πολλές φορές αν και δεν είχαμε επαφή, είχε τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του είχαμε πολύ καλές σχέσεις όμως στο διάστημα που συνεργαστήκαμε και στεναχωρήθηκα όταν έμαθα την είδηση του θανάτου του. Δεν το πίστευα γιατί ήταν ένας άνθρωπος πάντα με κέφι, χαρούμενος, ευδιάθετος είχα μάθει ότι τα τελευταία χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί. Ήταν μία μεγάλη προσωπικότητα και ο Άρης ήταν πολύ τυχερός το διάστημα εκείνο που πέρασε ένας τέτοιος άνθρωπος από τον πάγκο του.

Σαν άνθρωπος, παρά το ότι ήταν μία εποχή που μαστιζόταν από οικονομικά προβλήματα τότε επί διοίκησης Ζαχουδάνη, τα είχε αφήσει πίσω του τα προβλήματα το είχε περάσει αυτό το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές, είχαμε πάρα πολύ καλό υλικό και μία πάρα πολύ καλή ομάδα που έπαιζε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δεν τον θυμάμαι ποτέ να έχει κακή διάθεση.

Σαν προπονητής πιστεύω ήταν μπροστά για την εποχή του. Όταν μιλάμε για μία περίοδο πριν 17 χρόνια κάναμε τότε πράγματα στον Άρη που σήμερα τα ορίζουν σαν μεθοδολογία στην προπόνηση, ό,τι κάναμε ήταν όλα με μπάλα, με ποδοσφαιρικές ασκήσεις, είχε ένα φοβερό εβδομαδιαίο πλάνο, έδινε τις αρμοδιότητες στου συνεργάτες του για να δουλεύει ο καθένας όπως ήθελε να δουλεύει. Την επόμενη μέρα του αγώνα ο Ανρί έδινε ρεπό στην ομάδα, είχαμε κάνει τις αναλύσεις μας. Τότε μου είχε μείνει και μένα ότι η ομάδα θα πρέπει να ξεκουράζεται αμέσως μετά τους αγώνες για σωματικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ήταν ένας ανθρώπους που είχε τα πιστεύω και ήταν λάτρης της οργάνωσης και το κυριότερο της καλής προπόνησης.

Ο Ανρί είναι στην κορυφή από τους προπονητές που έχουμε δουλέψει μαζί. Έχω συνεργαστεί με αξιόλογους προπονητές αλλά ο Ανρί Μισέλ άφησε την στάμπα του στην δική μου φιλοσοφία και στο προπονητικό μου μέλλον. Η επόμενη ομάδα μου ήταν ο Ολυμπιακός και είχα εφαρμόσει κάποια πράγματα από αυτά που κάναμε μαζί και ήταν πολύ καλά και εντυπωσιακά. Πολλά από τα προγράμματα που εφάρμοζα ήταν οι ιδέες που μου είχε δώσει ο Ανρί Μισέλ στο διάστημα αυτής της τετράμηνης συνεργασίας μας. Εγώ με κάθε άνθρωπο που συνεργάζομαι κρατάω πάντα τα θετικά και από τον Ανρί τα θετικά ήταν περισσότερα καθώς τα αρνητικά ήταν μηδαμινά. Δεν ήταν αυταρχικός, δεν ήθελε να περνάνε όλα από το χέρι του. Μου έδινε τις αρμοδιότητες με απόλυτη εμπιστοσύνη. Το σημαντικό είναι πως θα διοικήσεις και πως θα διοικηθείς, ο Ανρί είχε τον τρόπο να παίρνει από τον κάθε συνεργάτη και ποδοσφαιριστή το 100%.

Αγαπούσε τον Άρη και είχαμε πετύχει το να παίζει η ομάδα εκπληκτικά ποδόσφαιρο, ήταν όμως πάρα πολλά τα οικονομικά προβλήματα αλλά ήταν ένας άνθρωπος που δεν το έδειξε ποτέ ότι τον ενοχλούν και κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να φύγει.

Για το αν ήταν ο Ανρί Μισέλ αποδεκτός από τον κόσμο είπε:

Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Θυμάμαι είχαμε πάει σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ καλά. Νομίζω ήταν τυχερός ο κόσμος που έβλεπε εκείνη την περίοδο έτσι τον Άρη.

Για το τι έφταιξε πέρυσι στην ομάδα του Άρη είπε:

Πέρυσι έγινε κάπως αργά η αλλαγή προπονητή. Θεωρητικά αν ερχόταν πιο νωρίς ο Κωστένογλου θα μπορούσαν να είχαν μπει κάποια πράγματα σε μια σειρά. Το σίγουρα είναι πως όταν διεκδικείς έναν στόχο ίσως θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα η αλλαγή, απλά η εικόνα δεν ήταν καλή.

Για τον φετινό Άρη είπε:

Η ομάδα του σήμερα κατάφερε τον στόχο της, μία ποδοσφαιρική δύναμη που έλειπε από την Super League. Δεν νοείται πρωτάθλημα χωρίς τον Άρη μέσα, χωρίς αυτό το γήπεδο και αυτούς τους φιλάθλους. Το σημαντικό είναι οι αγώνες να κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης είπε:

Δεν θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες, νομίζω ο Άρης πρέπει να μάθει από τα λάθη του, οπότε αν μάθει από αυτά δεν θα τα επαναλάβει. Αν γίνει αυτό θα κάνει τις σωστές κινήσεις θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο αλλά να μη ξεχνάμε να δίνει δυνατότητα σε παιδιά που είναι στις υποδομές ώστε να ενισχύσουν την βασική ομάδα για να έχουν μία πορεία πολλών χρόνων.

To Top