ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: “Αυτό είναι το πλάνο διετίας που θέλουμε να εφαρμόσουμε στον Άρη”

Προπονητής του Αρη τη σεζόν 2018-2019, προπονητής του Αρη ξανά από το 2021, αλλά και προπονητής  για τα επόμενα 2 χρόνια και επίσημα πια. Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τη συνέχεια της συνεργασίας του  δίνοντας το στίγμα της χρονιάς που έρχεται. Ολα αυτά στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή “Ο Κόσμος των σπορ”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Στην αρχική του τοποθέτηση σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Άρη είπε: “Πολύ χαρούμενος. Έχω αγαπήσει την ομάδα. Έχουμε αναπτύξει πολύ δυνατούς δεσμούς με όλα τα μέλη της ΚΑΕ Άρης και με τον κόσμο.Μας αρέσει ιδιαίτερα και η πόλη τόσο σε εμένα όσο και στη σύζυγό μου”.

Για το γεγονός ότι αν ολοκληρώσει την επόμενη διετία στον πάγκο του Άρη θα είναι απο τους μακροβιότερους προπονητές στην ιστορία της ομάδας είπε: “Είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε για μια απο τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το παρελθόν που έχει. Γνωρίζουμε όλοι ποιά μεγάλα ονόματα έχουν περάσει και καθίσει στον πάγκο του Άρη, όλοι ξέρουμε πόσο απαιτητικό είναι το περιβάλλον και ο κόσμος του Άρη άρα σίγουρα είναι πολύ τιμητικό να σε εμπιστεύεται η διοίκηση και ο κόσμος του Άρη για συνεχόμενα έτη”.

Αναφορικά με το πλάνο διετίας σχολίασε: “Θέλουμε να συνεχίσουμε την δουλειά και την προσπάθεια των προηγούμενων δύο ετών, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου με την τεράστια προσπάθεια της διοίκησης για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Στην ουσία να έχουμε διπλό στόχο. Μείωση των χρεών και συγχρόνως να συνδυάζεται με αγωνιστική υγεία, ανταγωνιστική εικόνα και όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.
Η συνταγή θα είναι η ίδια. Θέλουμε να στηριχτούμε σε παιδιά με κίνητρο, διάθεση και πάθος και να χτίσουμε ουσιαστικά κάτι απο την αρχή. Απ τα περσινά παιδιά έχουμε τον Φίλλιο και τον Σανόγκο. Θα μιλήσουμε και με άλλα παιδιά και θα δούμε πως θα πάνε οι συζητήσεις. Περιμένουμε και την υπόθεση της Ευρώπης, ούτως ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το τι ρόστερ θα πρέπει να χτίσουμε”.

Για τον Νετζήπογλου είπε: “Ο Όμηρος ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που κάναμε. Είμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξή του. Μιλάμε όμως για επαγγελματικό μπάσκετ, είναι επαγγελματίας αθλητής και παίρνει τις αποφάσεις που θεωρεί καλύτερες για τον μέλλον του. Προσωπικά και εγώ και όλοι μέσα στην ομάδα το έχουμε αγαπήσει και του ευχόμαστε υγεία και καλή χρονιά όπως την ονειρεύεται”.

Για τον κόσμο του Άρη και σε ποια Ευρωπαϊκή διοργάνωση θα βλέπει την ομάδα ανέφερε: Τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά. Ο Άρης έχει καταθέσει τα χαρτιά του για το Γιουροκαπ, αλλά είναι αρκετά τα δεδομένα που θα πρέπει να ζυγιστούν και να σταθμιστούν. Η διοίκηση θα πάρει τη σωστότερη και σοφότερη απόφαση, ούτως ώστε αφενός να κάνει η ομάδα ένα βήμα παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου να μην ρισκάρει κάτι απο την προσπάθεια που έχει γίνει στα τελευταία χρόνια σχετικά με την οικονομική εξυγίανση της ομάδας”.

Το μήνυμα στον κόσμο του Άρη: “Σκληρή και καθημερινή δουλειά, ένα σύνολο που θα δίνει τα πάντα μέσα στο παρκέ και να είναι σίγουροι ότι όλοι μας θα προσπαθούμε κάθε μέρα για να είναι ικανοποιημένοι και περηφανοι για αυτό που θα παρακολουθούν.”

Δείτε εδώ:

To Top