ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: «Είμαστε ακόμα στο 50-60%, ευχαριστούμε τον κόσμο»

Ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση του Άρη απέναντι στο Λαύριο.

Ο προπονητής του Άρη δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

Συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Κερδίσαμε όπως θέλαμε, με τον τρόπο μας και με αυτό το στυλ θέλουμε να πορευτούμε. Θέλαμε να βγάλουμε πάρα πολύ ενέργεια στην άμυνα. Τα πήγαμε καλά. Δεν είναι εύκολο, με παιδιά με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να βλέπουν ένα αντίπαλο με 0-7 και να παίζουν με πλήρη συγκέντρωση.

Κατάλαβαν ότι το Λαύριο αδικείται από το 0-8, είναι καλύτερη ομάδα. Βγάζουν ενέργεια, πηγαίνουν πάνω στη μπάλα για το ριμπάουντ. Όταν έχεις το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, τα δίνεις όλα. Δεν ήταν εύκολο για εμάς. Πολλά μπράβο στους παίκτες μας, αναγκάσαμε το Λαύριο σε πάνω από 20 λάθη, ενώ μέχρι στιγμής έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο στο πρωτάθλημα.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε, γέμισε το γήπεδο και μας έδωσε “φτερά”. Χαρά μας να τους το ανταποδίδουμε με νίκες. Πηγαίνουμε σε μια δύσκολη έδρα, να παίξουμε με τον Ιωνικό, θα ξεκουραστούμε μια μέρα και από Τρίτη θα ξεκινήσουμε τη δουλειά».

Για τους έξι «διψήφιους» παίκτες σε πόντους, σχολίασε: «Έχουμε περάσει δύσκολα με τραυματισμούς, έχουμε παίκτες εκτός, όπως ο Χάγκινς, πριν λίγο καιρό ενισχύσαμε την ομάδα με Πακ και Μήτρου Λονγκ. Αλλάξαμε δηλαδή τη δομή της ομάδας. Τα παιδιά έχουν διάθεση να μπουν στο πνεύμα της ομάδας. Με σκληρή προπόνηση θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο. Όλα ξεκινούν από την άμυνα. Από εκεί σου δίνεται η δυνατότητα να τρέξεις και να βγεις στον αιφνιδιασμό. Κάπως έτσι νομίζω πως μοιράστηκαν οι πόντοι στην επίθεση».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής: «Μακάρι να είμαστε πολλοί και ας είναι αυτός ο προβληματισμός. Πραγματικά, αν ήσασταν στη προπόνηση, θα βλέπατε ότι κανένας δεν το αντιμετωπίζει έτσι. Ή αν το βλέπει, το κάνει με τη καλή έννοια. Όλοι αγαπάνε την ομάδα. Η χρονιά είναι μεγάλη, χτυπάω ξύλο για να μην έχουμε άλλα προβλήματα. Είναι πολύ πιθανό, ότι όλοι κάποια στιγμή θα χρειαστούν. Ανεβαίνει το επίπεδο της προπόνησης με τον αριθμό των παικτών που έχουμε τώρα».

Για τη δήλωσή του ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη στα τέλη Νοεμβρίου: «Είναι σαν να ήσασταν στα αποδυτήρια. Λέγαμε με τα παιδιά ότι είμαστε ακόμα στο 50-60% των δυνατοτήτων μας. Θυμάμαι ότι είχαμε πει για τέλη Νοέμβρη, όμως από τότε έχουμε χάσει τον Τζος Χάγκινς, έναν εκ των βασικών πλέι μέικερ μας. Φέραμε καινούργιους παίκτες, υπήρξαν παιδιά που έμειναν εκτός με τραυματισμό. Ο Βασίλης Καββαδάς επανέρχεται τώρα σιγά-σιγά με πολύ προσπάθεια, μετά από τραυματισμό, ο Φίλλιος έμεινε 10 μέρες εκτός, ο Σιδηροηλίας ήταν ασθενής και έχασε προπονήσεις. Μείναμε λίγο πίσω, θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, είμαστε δυνατοί στη προπόνηση. Υπάρχει αυταπάρνηση. Ο Νετζήπογλου έπαιξε με διάστρεμμα σήμερα. Βελτιωνόμαστε και ατομικά και ομαδικά».

To Top