ΜΠΑΣΚΕΤ

Καστρίτης: “Η καρδιά και η θέληση των παιδιών! Ευχαριστούμε τον κόσμο!”

Ο Γιάννης Καστρίτης ανακουφισμένος από τη νίκη επί του Ηφαίστου εξήρε την προσπάθεια των παικτών του και του κόσμου, για τον οποίο μίλησε με πολύ σεβασμό και μέτρο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά: “Καλή χρονιά σε όλους και καλό υπόλοιπο σεζόν για όλες τις ομάδες και τους αθλητές. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι και κατ’ επέκταση η νίκη για μας, πέρα από την βαθμολογική σημασία, αλλά για λόγους ψυχολογικούς. Έχουμε κουραστεί να λέμε για ψυχολογία, μας έχει στοιχίσει νίκες, αλλά ευελπιστώ από σήμερα να αλλάξει αυτό και πρώτα από όλα τα παιδιά μας να δουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση”.

Για τον αγώνα είπε: “Δεχθήκαμε 54 πόντους και αυτό είναι από την καρδιά και την θέληση των παιδών να βάλουν τον κορμί τους σε όλες τις μάχες, ειδικά στην άμυνα. Έχουμε κάνει 15 κλεψίματα και ο Ήφαιστος έχει 25 λάθη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας για το πως έχουν διαχειριστεί αυτή την κατάσταση, να βρίσκονται κάθε Δευτέρα στο γήπεδο μετά από ήττα και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό κάθε φορά. Για ακόμα ένα παιχνίδι είχαμε μεγάλη διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να την διαχειριστούμε. Δείξαμε καλή αντίδραση, κάτι που δεν είχαμε κάνει άλλες φορές και αυτό το πιστώνονται τα παιδιά μας”.

Ρωτήθηκε για το πως ένιωσε όταν διαπίστωσε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί και απάντησε: “Ένιωσα πολύ όμορφα εκείνη τη στιγμή γνωρίζοντας πόσοι πολλοί περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα. Από τους παίκτες, τους συνεργάτες, τη διοίκηση, για τον κόσμο που ξέρουμε πόσο έχει πικραθεί”.

Για το κατάμεστο Παλέ σχολίασε: “Είμαι ο τελευταίος που μπορώ να μιλήσω για τον κόσμο! Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Κάποιες φορές αντίπαλοι συνάδελφοι έχουν “χρησιμοποιήσει” τον κόσμο ότι η παρουσία του είναι… υπέρ τους γιατί δίνει βάθος και πίεση στη δική μας ομάδα. Εγώ θα πω ότι χωρίς την βοήθεια και την στήριξη του κόσμου, σίγουρα πολλά από τα αποτελέσματα δεν θα ήταν θετικά. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να είναι σίγουροι όλοι ότι δίνουμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό κάθε μέρα και θα κάνουμε τα πάντα για να τους κάνουμε περήφανους”.

Για τον Βασίλη Τολιόπουλο είπε πως “είναι ένα παιδί 22-23 ετών, έχει να παίξει μπάσκετ σχεδόν 3,5 χρόνια και χρειάζεται χρόνο για να πατήσει καλά στα πόδια του και να πιστέψει στον εαυτό του. Έχει αποδείξει την ποιότητά του με την χρονιά που έκανε στον Κολοσσό και το ακόμα πιο σημαντικό και για τον ίδιο και για την ομάδα είναι ότι έχει τεράστια δίψα και πάθος για να προσφέρει”.

Για την διαχείριση της νίκης ενόψει του Ρεθύμνου είπε: “Πολλές φορές είναι πιο δύσκολη η διαχείριση μιας νίκης. Είναι ένα κομμάτι που ήδη έχουμε συζητήσει. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στα παιδιά, είναι ώριμοι, άψογοι επαγγελματίες και είμαι σίγουρος ότι θα διαχειριστούμε όπως πρέπει τη νίκη για να είμαστε έτοιμοι για το Ρέθυμνο”.

Σχολιάζοντας την απόδοση του Λάκι Τζόουνς και του Γκάρι Μπελ μετά από σχετική ερώτηση υποστήριξε πως “στα μάτια τα δικά μου τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που φαίνεται. Εχουμε καθημερινή εικόνα και γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Λέτε ότι ο Τζόουνς δεν κατάφερε να αντέξει το βάρος. Διαφωνώ με αυτό, απλά πήρε ελεύθερα σουτ και τα έχασε. Ειναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Κάνει κατάθεση ψυχής στην άμυνα και το έκανε και σήμερα. Ο Μπελ ήταν περισσότερο άστοχος σε προηγούμενα παιχβίδια, σήμερ ήταν εύστοχος. Τους αντιμετωπίζουμε όλους σαν σύνολο. Είμαστε ομάδα που δεν ποντάρει σε ηγέτες, αλλά στο σύνολο και θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα περνώντας η μπάλα από τα χέρια όλων των παικτών”.

Για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια και να βγει ο Άρης από τη δύσκολη θέση είπε: “Καταρχήν ποτέ δεν μπορεί να είναι άχαρος ρόλος να είσαι προπονητή στον Άρη. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή για την ομάδα, αλλά είμαστε όλοι εδώ. Εγώ βρήκα εδώ ομάδα, διοίκηση, προπονητές και κόσμο έτοιμους να παλέψουν. Ήταν εύκολο για μένα να μπω σε όλο αυτό και αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό”.

To Top