ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: “Με την άμυνα χτίσαμε και φτάσαμε σε άνετη νίκη – Ο κόσμος μας έδωσε διάθεση και πάθος”

Ο Γιάννης Καστρίτης ξεχώρισε τα δύο ημίχρονα σε επίπεδο απόδοσης της ομάδας του για την σημερινή εμφάνιση και νίκη επί του Πανιωνίου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο προπονητής του Άρη υποστήριξε αρχικά ότι… «για μια ακόμη φορά νιώθω μεγάλη ανάγκη να δώσω πολλά μπράβο στους παίκτες μου. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε, να φτάσουμε τις έξι νίκες πριν τη διακοπή και να επιβραβευτεί η σκληρή προσπάθεια των παιδιών. Είχαμε τον έλεγχο, αλλά το παθητικό των 38 πόντων στο πρώτο ημίχρονο δεν μας αντιπροσωπεύει. Ωστόσο οι 18 πόντοι στο δεύτερο μέρος δείχνει ότι η ομάδα μπήκε με ψυχή, έδειξε το dna της που είναι η άμυνα. Έτσι χτίσαμε και φτάσαμε στην άνετη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήταν δίπλα μας, γέμισε το γήπεδο και πραγματικά μας βοηθάει πάρα πολύ. Οι παίκτες μας βρίσκονται χωρίς ρεπό δύο εβδομάδες, αλλά είδαμε στο τελείωμα του αγώνα είχαν διάθεση και πάθος. Αυτό οφείλεται στη δύναμη του κόσμου. Πολλά μπράβο στον Παναγιώτη Ζάλογγο για τη δουλειά που κάνει στην εκγύμναση των αθλητών αλλά και τους συνεργάτες μου. Πάμε στη διακοπή, είχαμε καλό ρυθμό σ’ αυτό το διάστημα… Θεωρώ ότι κάτι θα χάσουμε και κάτι θα κερδίσουμε. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν».

Σε ερώτηση για την εμμονή της ομάδας του στο τρίποντο, απάντησε: «Αν δεν κάνω λάθος σουτάραμε περισσότερα τρίποντα. Αφενός η ομάδα του Πανιωνίου μετά από ένα σημείο κουράστηκε, δεν είχε μεγάλο rotation οπότε αναγκαστικά προτίμησε να θωρακίσει τη ρακέτα και να δώσει ελεύθερα σουτ. Όταν βάζαμε την μπάλα στο παρκέ, φτάναμε πιο εύκολα. Όλα όμως ήταν ελεύθερα σουτ. Το σουτ είναι θέμα αυτοπεποίθησης… ίσως είναι ξένη εικόνα για έναν αθλητή να του δίνουν έτσι το τρίποντο. Για μένα σημασία είχε ότι μας κράτησε η άμυνα».

Για την Πρωταθλήτρια ομάδα του 1979 η οποία τιμήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα, είπε: «Είμαι μικρός για να μιλήσω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά και για τον σύλλογο. Είναι παγκοσμίως γνωστό το τι έχει πετύχει ο σύλλογος αλλά και πρόσωπα που τιμήθηκαν. Είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας και να ανταποκριθούμε στην ιστορία και την παράδοση της ομάδας».

To Top