ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: «Νίκες σαν και την χθεσινή δίνουν κουράγιο και ώθηση στους ανθρώπους της ομάδας» (video)

Ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης μίλησε στην εκπομπή τζάμπολ για τη χθεσινή νίκη της ομάδας μπάσκετ των κιτρινόμαυρων κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε αρχικά: «Δεν θέλω να συγκρίνω τις δύο χρονιές, εμείς και ο Παναθηναικός διαφορετικές ομάδες. Για εμάς τουλάχιστον είναι υπερβολικά νωρίς, όλοι οι παίκτες μας καινούργιοι εκτός των Νετζήπογλου, Σχίζα και Σιδηροηλία όπου οι δύο τελευταίοι ουσιαστικά δεν έπαιξαν, ενώ έχουμε και πολλούς ρούκι.
Πρέπει να δούμε την ομάδα να δοκιμάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν πολύ μεγάλη, δικαιώνει τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και μένει να δούμε με τι σταθερότητα μπορούμε να συνεχίσουμε».
Ο προπονητής του ΑΡΗ πρόσθεσε όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα και τις άμυνες ζώνης που προτίμησε: «Οι άμυνες αυτές είναι κομμάτι του παιχνιδιού μας, είμαι εμφανές και από τα φιλικά πως θα το χρησιμοποιήσουμε και φέτος. Σημαντικό για εμάς όταν ο Παναθηναϊκός επανέκαμψε και προηγήθηκε, αντιδράσαμε σωστά παρά την απειρία πολλών παικτών μας. Δεν τα χάσαμε και αυτό ήταν πολύ καλό για τα παιδιά, ειδικά αυτά που δεν έχουν παραστάσεις».

Ο Γιάννης Καστρίτης συνέχισε λέγοντας: «Η καθημερινότητα είναι δύσκολη, προσπάθούμε να κρατάμε την κατάσταση με τα χρέη μακριά από τα παιδιά. Νίκες όπως η χθεσινή δίνουν κουράγιο και ώθηση στους ανθρώπους της ομάδας, κάνουν πρωταθλητισμό, κάθε μέρα μάχες σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολλοί αυτοί που βοηθάνε, είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε κι φέτος. Όλοι ήμαστε μία… οικογένεια, ενωμένοι εντός και εκτός των γραμμών».
Αναφορικά με τον επόμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ είπε: «Το ζητούμενο είναι πως διαχειριζόμαστε τα άσχημα αλλά και τα θετικά αποτελέσματα. Όλοι ξέρουμε την σημασία του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κυρίως για τον κόσμο και την διοίκηση. Οι ξένοι ακόμα δεν μπορούν να αντιληφθούν την σημασία, θα προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, είτε ο αντίπαλος είναι ο ΠΑΟΚ, είτε άλλος».

To Top