ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης, ο νεότερος προπονητής του Άρη την τελευταία 20ετία

Στα 36 του χρόνια ο Γιάννης Καστρίτης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Άρη, όντας ο νεότερος προπονητής των «κιτρινόμαυρων» την τελευταία 20ετία.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Σε μια γρήγορη αναδρομή της σύγχρονης ιστορίας του Άρη ο Γιάννης Καστρίτης είναι ο μικρότερος σε ηλικία πρώτος προπονητής που κάθεται στον πάγκο του Άρη. Ξεκινώντας από το σήμερα και πηγαίνοντας προς τα πίσω τον χρόνο, συναντάμε τον Ηλία Ζούρο, ο οποίος όταν ανέλαβε τον Άρη το 2005 ήταν 39 χρονών.

Νωρίτερα, τη σεζόν 1999-2000 ο Γιώργος Δοξάκης στα 37 του έκατσε για λίγους αγώνες στον πάγκο του Άρη. Εκείνος που για έναν χρόνο «κερδίζει» ηλικιακά τον Γιάννη Καστρίτη είναι ο Χρήστος Μαγκώτσιος, ο οποίος χρίσθηκε πρώτος προπονητής του Άρη στα 35 του το 1998, κατακτώντας τότε και το Κύπελλο Ελλάδας σε μια μεγάλη και ιστορική στιγμή, καθώς η ομάδα μαστιζόταν από πολλά προβλήματα.

Ακόμα, ο Μέμος Ιωάννου έγινε επίσημα head coach του Άρη το 1994, όντας 34 ετών, καθώς δύο χρόνια νωρίτερα (1992) αποτέλεσε υπηρεσιακό προπονητή και παράλληλα παίκτη των «κιτρινόμαυρων» κατακτώντας και αυτός το Κύπελλο Ελλάδας. Τέλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης όταν ανέλαβε τον Άρη το 1978 ήταν 33 ετών.

To Top