Καστρίτης: “Πολύ σημαντική η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ, κάτω από δύσκολες συνθήκες” (video)

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Άρης στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στη χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και στις απουσίες που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό.

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε για την βαριά κληρονομία του κόσμου και του γηπέδου, υποστηρίζοντας πως είναι “μεγάλη παγίδα” και πως χρειάζεται αντιμετώπιση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν μία σημαντική νίκη για εμάς. Μία νίκη θα σημάνει πολλά για την συνέχεια της σεζόν, αυτό λέγαμε όλη την εβδομάδα. Οι συνθήκες λόγω απουσιών είναι δύσκολες στην ομάδα και δεν το λέμε ως δικαιολογία. Δεν μπορούμε εδώ και μερικές εβδομάδες να προπονηθούμε κανονικά. Μπράβο στα παιδιά, έδειξαν αυταπάρνηση και μεγάλη θέληση για την νίκη» και πρόσθεσε: «Τώρα για το που θα μπορούσαμε να φτάσουμε αν δεν είχαμε τις απουσίες, δεν το σκεφτόμαστε έτσι, δεν θα το μάθουμε ποτέ».

Όσον αφορά για την… κληρονομιά του Άρη: «Μεγάλη παγίδα αυτή η κληρονομιά. Πρέπει να ξέρεις πως να το διαχειριστείς. Ή θα σου δημιουργήσει τρομερή πίεση, θα βαραίνουν τα πόδια ή αν το διαχειριστείς σωστά, έξυπνα και ποντάροντας στην ενέργεια του κόσμου και στην θετική ώθηση, το αποτέλεσμα θα είναι όμορφο. Όλοι οι συντελεστές της ομάδας έκαναν καλή δουλειά, δεθήκαμε με τον κόσμο Η ταυτότητα της ομάδας ήρθε και έδεσε με το… dna του συλλόγου και έχουμε την καλή «χημεία» και βγαίνει αυτό στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Όμηρο Νετζήπογλου και τα νεαρά παιδιά του Άρη είπε: «Η αλλαγή προς τους Έλληνες δυστυχώς είναι αναγκαστική λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αλλά ας ελπίσουμε στο μέλλον να είναι κατ’ επιλογή αλλά όχι λόγω ανάγκης. Στο Ισραήλ που παίζουν πολλοί ισραηλινοί παίκτες μου έδειξαν πως μπορεί να γίνει ως επιλογή και να φέρει αποτελέσματα. Το θέμα είναι να υπάρχουν τα ταλέντα, τα παιδιά να έχουν την όρεξη να δουλέψουν και να μην παρασύρονται από το περιβάλλον. Επίσης μέσα σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον στο αγωνιστικό, να μαθαίνουν από τα λάθη τους και να βελτιώνονται».

Για την ΑΜΚ και την προσπάθεια της διοίκησης τόνισε: «Το αγωνιστικό και το διοικητικό είναι αλληλένδετα, γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από την διοίκηση, από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ είμαι μάρτυρας της προσπάθειας. Κάθε μήνα για τα παλιά χρέη αλλά και τις τρέχουσες υποχρεώσεις βγαίνουν από τα ταμεία ιλιγγιώδη ποσά. Ο κόσμος γνωρίζει, βλέπει την προσπάθεια και τα αποτελέσματα στο αγωνιστικό κομμάτι, έχει αγκαλιάσει την ομάδα, νιώθουμε την στήριξη. Η ΑΜΚ είναι κάτι σημαντικό, οι συνθήκες δεν ευνοούν λόγω της οικονομικής κατάστασης στην χώρα. Ήδη αρκετοί Αρειανοί έχουν βοηθήσει και όσοι δεν μπορούν μας στηρίζουν με άλλους τρόπους».

To Top