ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: “Πρέπει να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ για να κεφαλοποιήσουμε το διπλό στο ΟΑΚΑ”

Ο Άρης υποδέχεται αύριο (11/02, 16:30) τον ΠΑΟΚ στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για τη σημαία αυτών των αγώνων, αλλά και για το πως τα έχει ζήσει.  

«Αυτά τα παιχνίδια έχουν πάντα ένα ξεχωριστό χρώμα, για ολόκληρη την πόλη αλλά και για την μπασκετική Ελλάδα με μνήμες από τις μεγάλες αναμετρήσεις του παρελθόντος μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ», δηλώνει ο Γιάννης Καστρίτης και τονίζει: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι εκπληκτική με μεγάλη ένταση και πάθος».

– Τι σου έκανε εντύπωση την πρώτη φορά που συμμετείχες;

«Αυτό που θυμάμαι από το πρώτο ντέρμπι που συμμετείχα είναι το πόσος πολύς κόσμος και πόσο νωρίς ήταν στο γήπεδο και το πόσο έντονα ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα».

– Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα σου το ντέρμπι της Κυριακής;

«Πέρα από την ιδιαιτερότητα που έχουν για όλο τον κόσμο αυτά τα παιχνίδια, για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας γιατί είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, αμέσως μετά από μια σημαντική εκτός έδρας νίκη την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό και πρέπει να κερδίσουμε για να κεφαλαιοποιήσουμε αυτό το αποτέλεσμα και να κάνουμε ένα βήμα ακόμη στο μαραθώνιο του φετινού πρωταθλήματος».

– Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί;

«Θεωρώ πως ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι πολύ σημαντικός. Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια τακτικά που μπορούν να γείρουνε την πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη μεριά, αλλά το πάθος, η ένταση και η ενέργεια, είναι παράγοντες που πάντα θα παίζουν το κύριο λόγο σε τέτοιες αναμετρήσεις».

To Top