ΜΠΑΣΚΕΤ

Καστρίτης: “Πρέπει να προχωρήσουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί στο…σπίτι μας”

O Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στην ανταγωνιστική παρουσία του Άρη στο πρώτο ημίχρονο με την Γκραν Κανάρια.

Όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Η Γκραν Κανάρια έπαιξε σε καλύτερο επίπεδο. Για ένα ημίχρονο κάναμε το καλύτερο. Πήραν δίκαια τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε για την Ευρώπη και την Ελλάδα τη σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς. Είχαμε γενικά δύσκολο πρόγραμμα, πρέπει να παλέψουμε τα επόμενα ματς στην Θεσσαλονίκη για την πρόκριση. Να είμαστε ανταγωνιστικοί για νίκες. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, πολλές απουσίες. Θα παλέψουμε ως το τέλος».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, παλέψαμε, ήμασταν ικανοποιητικοί. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω πως άξιζαν τη νίκη και τη πήραν. Συγχαρητήρια στη Γκραν Κανάρια και εμείς πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, με αρκετή δουλειά, ώστε να προετοιμαστούμε για Ελλάδα και Eurocup”.

Για το τι προσδοκά η ομάδα από τη συνέχεια: “Είναι αλήθεια ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο του Eurocup. Τώρα, στα επόμενα οκτώ Ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχουμε πέντε παιχνίδια στο σπίτι μας. Προφανώς κάθε παιχνίδι μετράει, αλλά όταν θέλουμε να λέμε για καλές πιθανότητες πρόκρισης, πρέπει να είμαστε σταθεροί και ανταγωνιστικοί σπίτι μας. Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς στη σεζόν. Ανταγωνιστικές ομάδες παντού. Μας τυχαίνουν συχνά τραυματισμοί. Ελπίζω να μη συνεχιστεί αυτό. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, το πιο ρεαλιστικό είναι να δουλεύουμε σκληρά και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας.”

Για την εικόνα του Μπάνκστον, που φορτώνεται γρήγορα με φάουλ: “Δεν πρόκειται να μιλήσω ατομικά για παίκτη, ειδικά απόψε, σε μια δύσκολη βραδιά που θα ήταν το πιο εύκολο. Είμαστε ομάδα. Έτσι είναι, έχετε δίκιο. Αλλά γι αυτό είμαστε ομάδα. Για να βγαίνει μπροστά άλλος στις δύσκολες βραδιές κάποιου άλλου. Να είναι εκεί γι αυτόν. Μην ξεχνάμε ότι και ο Κρις είναι ένας ρούκι στην Ευρώπη. Μαθαίνει το Eurocup, τον τρόπο παιχνιδιού στην Ευρώπη. Σήμερα μπήκε με διάθεση αλλά χρεώθηκε με 3 φάουλ σε λίγα λεπτά, ίσως και εξαιτίας της υπερβολικής έντασης που ήθελε να βάλει. Κάθε μέρα είναι μάθημα και εμπειρία για τα παιδιά, πόσο μάλλον όταν είναι η πρώτη τους εμπειρία στην Ευρώπη. Το επίπεδο είναι υψηλό, ειδικά απέναντι στην αήττητη ομάδα του ομίλου και στο γήπεδο της.

Για τον Σταρκ: “Λείπουμε από το σπίτι μας μια εβδομάδα. Θα επιστρέψουμε Παρασκευή ξημερώματα. Ο Σταρκ περνάει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Πρέπει να επιστρέψουμε και εμείς, ως ομάδα στο γήπεδο και να εκτιμήσουμε την κατάσταση”.

To Top