ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Καστρίτης: “Χτίζουμε κάτι όμορφο, δεν με συμφέρει να είμαι… προληπτικός” (video)

Ο Γιάννης Καστρίτης φανερά ικανοποιημένος μίλησε στη συνέντευξή τύπου του αγώνα, μετά τη μεγάλη νίκη του Άρη του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

“Κερδίσαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, στο πρώτο παιχνίδι μιας σειράς αγώνων που όλοι έλεγαν ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Στη πρώτη αγωνιστική, έχουμε και τη πρώτη μας νίκη. Το πιο σημαντικό κομμάτι που είδα και με χαροποίησε, είναι ο χαρακτήρας των παιδιών μας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι έχουμε νέους παίκτες στην Ευρώπη και νεαρούς στο ρόστερ. Πρέπει να διαχειριστούμε το πνευματικό κομμάτι και τα κακά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να χτίσουμε κάτι πολύ όμορφο. Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι με πέρσι και θα πω ότι είπα και πέρσι. Δεν είμαστε έτοιμοι, είμαστε μακριά από το επίπεδο που πρέπει να παρουσιάσουμε. Τόσο μπασκετικά, όσο και πνευματικά.

Αυτά που είχαμε σχεδιάσει, έγιναν πράξη. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή τη νίκη. Αν δε συνεχίσεις να δουλεύεις με την ίδια ταπεινότητα και σκληράδα, τότε πολύ γρήγορα θα μείνεις μακριά από τους στόχους σου. Πολλά μπράβο στα παιδιά και τον κόσμο μας. Εμείς ξεκινάμε την προετοιμασία μας για το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τη παρουσία του Βασίλη Καββαδά.”

Για το αν είναι προληπτικός, μετά τη νέα νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως και πέρσι: “Υπήρξε στα γραφεία ένας αστεϊσμός. Το πρόγραμμα όμως είναι δύσκολο. Δεν είμαι προληπτικός γιατί δε με συμφέρει κιόλας, αφού πέρσι κάναμε τέσσερις συνεχόμενες ήττες.”

Για το σχήμα που χρησιμοποίησε με τρία γκαρντ: “Είναι οι δυνατότητες που μας δίνει το ρόστερ και που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρεις χειριστές, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Είναι ένα σχήμα που μας βοήθησε και μας έδωσε κυκλοφορία.”

Για την αλλαγή στο μπάσκετ: “Εμείς θέλουμε φρέσκα μυαλά, φρέσκα πόδια και παιδιά με κίνητρο. Παιδιά που αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να πάνε μπροστά μέσα από την πρόοδο της ομάδας. Να παίζει ο ένας για τον άλλο. Όλες οι προηγούμενες μέρες ήταν πολύ δύσκολες, μέχρι να βγουν οι ενημερότητες και τα δελτία και όλοι προσπαθούν. Ο ένας βοηθάει τον άλλο.”

Για τη παρουσία των ψηλών, Σανόγκο-Γκούντγουιν μετά την απουσία του Καββαδά: “Ήταν πολύ σημαντική αντίδραση. Δείτε πως μπήκαν όλα τα παιδιά στο παιχνίδι. Έκαναν step up για τις απαιτήσεις του αγώνα. Όταν λείπει κάποιος, θέλουμε οι υπόλοιποι να κάνουν κάτι παραπάνω. Αρκετοί έδειξαν ότι μπορούμε να χτίζουμε πάνω τους. Έγιναν λάθη, αλλά δουλεύουμε σκληρά σαν οικογένεια.”

Για το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε ως το +15, απώλεσε τη διαφορά και έπειτα βρήκε τη ψυχραιμία ως τη νίκη: “Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη πίεση του. Εμείς χαθήκαμε, κολλήσαμε και σταματήσαμε να παίζουμε άμυνα. Φάνηκε να ξέρουν πως πρέπει να διαχειριστούν το παιχνίδι. Ήταν ευχάριστο και κρίσιμο όλο αυτό το γεγονός.”

To Top