ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατάθεση ψυχής από τον “εγκλωβισμένο” στην Ισπανία Χαβίτο: “Το κύπελλο στον Άρη και για μένα”!

Κατάθεση ψυχής από τον “εγκλωβισμένο” στην Ισπανία Χαβίτο: “Το κύπελλο στον Άρη και για μένα”!

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο μίλησε από την δοκιμαζόμενη Ισπανία και την περιοχή της Εξτρεμαδούρα στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-press» με τον Γιώργο Τότσικα.

Αναλυτικά:

Για τις φωτογραφίες με τις φανέλες του Άρη:

Το κάνουμε από τα γενέθλια της ομάδας. Ανεβάζουμε συχνά διαφορετικές.

Για το πως είναι η κατάσταση στην Ισπανία:

Είναι πολύ δύσκολα. Έχει πεθάνει πολύς κόσμος και ακόμα έχουμε μέρες μπροστά μας, καθώς κάθε μέρα ανεβαίνουν. Λένε ότι είναι καλύτερα αλλά δεν το ξέρουμε ακριβώς. Όλος ο κόσμος είναι μέσα στο σπίτι, βγαίνει μόνο για φαρμακείο, σουπερμάρκετ ή για κάποια σημαντική δουλειά. Τίποτα άλλο.

Εμείς ζούμε σε μια μεγάλη περιοχή που δεν έχει πολύ κόσμο και τα κρούσματα είναι γύρω στα 150.

Αυτό σίγουρα θα περάσει, το κακό είναι ότι δεν ξέρεις πότε. Υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν στην άκρη τόσα λεφτά, και ο καθένας δεν ξέρει τι θα γίνει με τις δουλειές. Αυτός είναι ο φόβος του κόσμου.

Επίσης δεν μπορεί να βγει, να πάει σε μια καφετέρια. Απλά πρέπει τώρα να κάνουμε υπομονή. Αν ήταν ο καιρός άσχημος θα ήταν πιο εύκολο να μείνεις σπίτι, αλλά βλέπεις ήλιο και θες να βγεις.

Για το πως περνάει την καραντίνα

Καθόμαστε στο σπίτι και κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουν οι μέρες. Κάνουμε γυμναστική, μαθήματα με τα παιδιά, κάνω άλλα μαθήματα εγώ, παίζουμε, βλέπουμε ταινίες. Κάνουμε πράγματα αλλά οι μέρες είναι πολλές.

Για το αν γυμνάζεται και αν έχει χαλάσει την διατροφή του

Ναι, εννοείται. Έχω μηχανήματα για να κάνω στο σπίτι και κάνουμε τηλεδιάσκεψη. Βέβαια, ο καθένας γυμνάζεται ανάλογα με το τι έχει.

Εδώ έχω φίλους που λένε ότι δεν μπορούν να περάσουν την πόρτα. Εγώ προσπαθώ να μην πάρω κιλά. Προσπαθούμε να μην τρώμε πολύ και έχουμε συγκεκριμένη ώρα που κάνουμε, με την γυναίκα και τα παιδιά μου, γυμναστική.

Για τον Αγκάνθο και την περικοπή των συμβολαίων

Ακόμα δεν έχω επικοινωνήσει. Διαβάζω κάθε μέρα τα νέα και περιμένω να δω τι θα γίνει. Εδώ μάλλον θα έρθει. Θα κατεβάσουν πιο πολύ την μισθοδοσία γιατί οι ομάδες δεν έχουν έσοδα αλλά πρέπει να πληρώσουν άλλα πράγματα. Οπότε λογικό είναι να προσπαθούν να μην πληρώσουν πολλά τέτοια περίοδο και μετά θα ξανά αλλάξουν τα δεδομένα.

Μετά δεν ξέρω τι θα γίνει αν θα σταματήσει το πρωτάθλημα ή αν συνεχίσει. Αν δεν πάρει πολύ αυτή η κατάσταση θα θέλουν να τελειώσουν όλα τα πρωταθλήματα και μετά βλέπουν το χρόνο που θα έχουν για να κάνουν τα υπόλοιπα.

Η τηλεδιάσκεψη της UEFA και οι σκέψεις να γίνει σε μια σεζόν το πρωτάθλημα

Δεν ξέρω την ημέρα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν, αλλά θέλουν να το κάνουν αυτό. Το θέμα είναι ότι κάποιες ομάδες δεν μπορούν να το κάνουν. Το καλοκαίρι είναι δύσκολο γιατί υπάρχει πολύ ζέστη. Οι επαγγελματίες μπορούν. Υπάρχουν όμως, και οι ερασιτεχνικές ομάδες που οι άνθρωποι μεσοβδόμαδα δουλεύουν, δεν μπορείς αυτούς τους ανθρώπους να τους βάλεις αγώνα.

Για το γεγονός ότι θα αλλάξουν όλα όταν επιστρέψουμε

Σίγουρα. Τώρα ο κόσμος βλέπει τι είναι σημαντικό και τι δεν θα έπρεπε να δίνει σημασία. Αλλά ο κόσμος είναι σαν το ποδόσφαιρο, το μυαλό ξεχνάει πολύ εύκολα. Θα φανεί.

Για την στήριξη της οικογένειας του

Πάντα παίρνω δύναμη από την οικογένεια μου. Όπου κι αν έχω πάει είμαι με την οικογένεια μου. Είχα προτάσεις από ομάδες αλλά για την οικογένεια μου δεν πήγα.

Τώρα είναι και πιο σημαντικό, αυτό περιμένω ότι θα καταλάβει και ο κόσμος αλλά ο καθένας είναι διαφορετικός.

Για τον Άρη και τα γενέθλια του

Είναι μεγάλο κομμάτι από την ζωή μου, όχι μόνο ποδοσφαιρικά. Εγώ εκεί μεγάλωσα σαν άνθρωπος. Εκεί έκανα οικογένεια και εκεί μεγάλωσα τα παιδιά μου. Το πιο σημαντικό είναι ότι είχα πολλές στιγμές και ο κόσμος μου έδωσε και συνεχίζει να μου δίνει πολύ αγάπη. Πέρασαν χρόνια που δεν είμαι εκεί και ακόμα μου δίνουν πολύ αγάπη. Όχι μόνο από το ίντερνετ, βλέπουν πότε έρχομαι Ελλάδα για να με υποδεχτούν.

Είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που έκανα, αν και εγώ πάντα τους έλεγα και τους λέω πως «αυτή είναι η δουλειά μου», αλλά ο κόσμος το κατάλαβε διαφορετικά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με αυτό το πράγμα και δεν μπορώ να αφήσω πίσω τόση αγάπη.

Πέρασα πολλές καλές στιγμές και γι’ αυτό ήμουν τόσο κοντά με την ομάδα και θέλω να είμαι πάντα κοντά. Βλέπω τις δυσκολίες που πέρασε ο σύλλογος αλλά οι οπαδοί ήταν και είναι πάντα εκεί. Δεν το βλέπεις σε όλες τις ομάδες αυτό.

Για το ότι αυτός και ο Κάλβο ήταν το πρώτο… κύμα Ισπανών

Το ποδόσφαιρο πάει με την μόδα. Τότε ήταν η Ισπανική, άλλα χρόνια ήταν η Βραζιλιάνικη, άλλα η Αργεντίνικη. Εγώ δουλεύω πάντα σε μια φόρμα, τα δίνω όλα. Κάποιες φορές είμαι καλά και άλλες δεν είμαι, αλλά τα δίνω όλα γιατί ο κόσμος πέρα από τις δυσκολίες πληρώνει για να δει κάτι επαγγελματικό.

Για τα ιστορικά του γκολ

Τα βλέπω πολύ συχνά. Ο κόσμος μου τα στέλνει πολλές φορές στο Ίντερνετ και το Facebook. Τα βλέπω και εγώ κάποιες φορές στο σπίτι για να μου ανεβάσουν την ψυχολογία και να παίξω αγώνα εδώ.

Η ευχή του για τον Άρη

Άκουσα από το τηλέφωνο τον αγώνα με την ΑΕΚ, δεν ήταν κακό το σκορ αλλά το θέμα είναι να παίξουμε τώρα τον αγώνα. Ήθελα κι εγώ να πάω να τον δω, είδα τα εισιτήρια αλλά τώρα είναι πολύ δύσκολο με αυτήν την κατάσταση.

Για την περίπτωση των αγώνων με κεκλεισμένων των θυρών

Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμος δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι θέατρο.

Η ευχή του για τον Άρη

Εύχομαι να πάρει το Κύπελλο. Το θέλω και το περιμένω. Εγώ είχα δυο ευκαιρίες και το έχασα. Έχουν μείνει μέσα μου αυτές οι δυο ήττες. Τώρα που έχουν την ευκαιρία να το πάρουν και να δώσουν χαρά σε όλους.

Για τα Ελληνικά του

Αγάπησα την Ελλάδα και τα Ελληνικά. Επίσης, αν είμαι σε άλλο μέρος θέλω να μαθαίνω την γλώσσα για να καταλαβαίνω τι μου λένε γιατί άμα θέλω να ζήσω εκεί πρέπει να καταλαβαίνω. Το κάνω για να μπορώ να μιλάω εγώ με τον κόσμο, δεν θέλω να λένε άλλοι τι λέω, θέλω να τα λέω εγώ.

Ακόμα και ο κόσμος όποτε βλέπει ότι προσπαθείς να κάνεις πράγματα για να είσαι κοντά σε αυτόν είναι πιο πολύ ευχαριστημένος με σένα.

Να είστε όλοι καλά. Να περάσουμε αυτα τα γεγονότα χωρίς προβλήματα και να συνεχίσουμε την ζωή μας κανονικά. Υγεία πάνω από όλα.

To Top