ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατάθεση ψυχής των “11”, τίμησαν την φανέλα του Άρη με το 0-0 στην Τούμπα!

Πάλεψαν με τα όριά τους οι παίκτες του Άρη και βγήκαν… νικητές, παρά το 0-0 στην Τούμπα, για την τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος. Ηρωική προσπάθεια από τους “11” του Ένινγκ, που άντεξαν ένα ακόμα σερί 90λεπτο. Τέταρτη σερί ισοπαλία του Άρη στο συγκεκριμένο γήπεδο, σε τέσσερις επισκέψεις.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Με 3-5-2 ο Φερέιρα. Πασχαλάκης στο τέρμα για τον ΠΑΟΚ, με τριάδα στην άμυνα τους Μιχάι, Βαρέλα και Μιχαηλίδη. Ροντρίγκο και Γιαννούλης δεξιά και αριστερά σε όλη την πτέρυγα, με τους Καντουρί, Μαουρίδιο και Μπίσεσβαρ στα ψαφ. Στην επίθεση οι Τζόλης και Σφιντέρσκι.

Με 4-2-3-1 ο Ένινγκ. Ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Μπαγκαλιάνη-Μπακούτση στα δύο άκρα της άμυνας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και κεντρικούς αμυντικούς τους Δεληζήση-Σόουζα. Στα χαφ οι Σάσα-Ματίγια, με τους Μαρτίνες και Μαντσίνι στα άκρα της επίθεσης και τον Γκάμα πίσω από τον Διαμαντόπουλο.

ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΠΑΛΑ

Παρά τα όποια προβλήματά του ο Άρης, στάθηκε πάρα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας.

Στο 3΄, ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του, καθώς ο Κουέστα έβγαλε την κεφαλιά του Μαουρίσιο και από πλάγια ο Μπίσεσβαρ, πλάσαρε στο δοκάρι του Ισπανού και έξω. Σουτ του Καντουρί στο 8, έδιωξε σωστά ο Κουέστα, ενώ στο 9΄ο Σφιντέρσκι, είχε διπλή ευκαιρία δίχως να καταφέρει να σκοράρει.

Ο Ματίγια στο 13΄, βρήκε τον Μπαγκαλιάνη που ήταν ψηλά στην αντίπαλη περιοχή, καθώς σήμερα έπαιξε ως δεξί μπακ, η κεφαλιά του νεαρού στόπερ πέρασε ψηλά άουτ. Σημαντική ευκαιρία για τον Άρη στο 19΄. Κεφαλιά του Σόουζα στο φάουλ του Ματίγια, ο Μπαγκαλιάνης πήρα ξανά την κεφαλιά, λίγο πάνω από την εστία του Πασχαλάκη!

Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, στο 34΄. Ο Κουέστα απέκρουσε το τετ α τετ του Τζόλη και στη συνέχεια ο Σόουζα πάνω στην γραμμή με το κεφάλι υπερασπίζει την άδεια εστία του Άρη και απομακρύνει το δυνατό πλασέ του Καντουρί!

ΑΝΤΕΞΑΝ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Άρη, που παρότι ήταν ημιτελής, απείλησε την αντίπαλη εστία. Στο 48΄, γλυκιά σέντρα του Μαρτίνες, προβολή του Διαμαντόπουλου, που για ελάχιστα δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ. Κεφαλιά του Βαρέλα στο 60΄, η μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 62΄, ο Ματίγια ανάγκασε τον Πασχαλάκη να αποκρούσει σε κόρνερ εξαιρετικά δύσκολα, το απευθείας χτύπημα φάουλ του!

Στο 66΄ο Κουέστα μπλόκαρε το σουτ του Μπίσεσβαρ, παρότι δεν είχε οπτικό πεδίο. Στο ίδιο λεπτό, κόντρα επίθεση και σουτ του Γκάμα από μακρινή απόσταση, πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 73΄και 74΄, Μιχαηλίδης με το κεφάλι και Γιαννούλης με πλασέ στην κίνηση, έστειλαν την μπάλα άουτ, με τον Άρη να κρατά με ηρωική προσπάθεια το 0-0.

Παλικάρια οι παίκτες του Άρη, άντεξαν και στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισαν θετικά την χρονιά, μένοντας αήττητοι στην Τούμπα, για 4ο σερί ματς. 

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί (70΄Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (77΄Βιερίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (70΄Άκπομ), Τζόλης (64΄Λημνιός), Σφιντέρσκι

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος (96΄Τσαγκαλίδης)

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)

Βοηθοί: Νικολά Ντανό, Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία)

4ος: Μανούχος (Αργολίδας)

VAR: Φρανσουά Λετεξιέ, ΑVAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

 

To Top