Κατάργηση των πέναλτι θέλει ο Μπλάτερ!

Ο Ζεπ Μπλάτερ χαρακτήρισε ως “τραγωδία” τη διαδικασία των πέναλτι στις μεγάλες διοργανώσεις και εξέφρασε την πίστη του πως θα βρεθεί κάποια άλλη λύση ώστε να κρίνονται οι αγώνες.

“Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τραγωδία όταν πας στα πέναλτι. Το ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να καταλήγει στη λύση του ενός και ενός πέναλτι.

Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, χάνει τη σημασία του”, τόνισε ο Μπλάτερ στο πλαίσιο ομιλίας του σε συνέδριο της FIFA στη Βουδαπέστη, και πρόσθεσε:

“Ίσως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ καταφέρει ως επικεφαλής της Football Task Force 2014 (επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη να προτείνει νέους κανονισμούς στο παιχνίδι) να μας δείξει κάποια λύση. Ίσως αυτό να μην γίνει τώρα αλλά στο μέλλον”.

Πηγή: sport24.gr

Από την πλευρά του πάντως, ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου υποστήριξε ότι η Τσέλσι άξιζει να πάρει το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης όταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ οδηγήθηκε στα πέναλτι.

“Γιατί να κατηγορούμε τους Άγγλους όταν η Μπάγερν δεν ήταν ικανή να εξαργυρώσει την υπεροχή της; Η τύχη ήταν στην πλευρά της Τσέλσι αυτή τη φορά και για αυτό άξιζαν το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Μπάγερν ήταν η καλύτερη ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού”.

Υπενθυμίζεται πως μέσα από τη “ρωσική ρουλέτα” των πέναλτι κρίθηκε ο φετινός νικητής τόσο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στον τελικό του Κόπα Άφρικα, ενώ δύο φορές έχει κριθεί με αυτό τον τρόπο το ποια εθνική ομάδα θα κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο (Βραζιλιά – 1994, Ιταλία – 2006).

To Top