Κατάργηση των πιστοποιητικών, βγήκαν οι μάσκες στην Αγγλία! (video)

Η χρήση μάσκας δεν είναι πια υποχρεωτική στην Αγγλία, όμως αρκετοί συνεχίζουν να τη φορούν για προστασία.

Υπάρχει όμως διάχυτη ανακούφιση των πολιτών για την κατάργηση μέτρων όπως τα πράσινα πιστοποιητικά.

Το πρωί της Πέμπτης, η κίνηση στους δρόμους και τις συγκοινωνίες του Λονδίνου ήταν αυξημένη.

«Αισθάνομαι πως έχουν περάσει αιώνες. Ακόμα φοβάμαι λίγο. Πάντα έχω πάνω μου μια μάσκα, αλλά είναι τεράστια ανακούφιση γιατί έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια. Το να είσαι παγιδευμένος μέσα ή να έχεις περιορισμούς όταν βγαίνεις έξω είναι εξαντλητικό, ειδικά για κάποιον στην ηλικία μου. Μεγάλη ανακούφιση λοιπόν, φοβάμαι λίγο, αλλά είναι ωραία», δήλωσε μια κάτοικος του Λονδίνου.

Σε κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων προχωρά η Δανία από την 1η Φεβρουαρίου. Κάποιοι δεν βλέπουν την ώρα. Άλλοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προσέχουν.

«Δεν χρειάζεται να βγάλουμε τη μάσκα. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Υπάρχουν πολλοί μολυσμένοι και δεν το βρίσκω ασφαλές», δήλωσε ένας συνταξιούχος στην Κοπεγχάγη.

Στη Μασσαλία, δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορους τομείς διαδήλωσαν καταγγέλλοντας ότι οι αρχές απέτυχαν να επιβάλουν ξεκάθαρα πρωτόκολλα για την πανδημία και ζητώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους.

«Η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έχει περιπλέξει τρομερά τη δουλειά μας. Στα σχολεία της Μασσαλίας οι δάσκαλοι πέφτουν κάτω σαν ντόμινο», είπε η εκπαιδευτικός Πασκάλ Στιβένς.

Στη Σουηδία, η Υπηρεσία Υγείας αποφάσισε να μην συστήσει τον εμβολιασμό κατά του Covid για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη δεν υπερτερούν των κινδύνων.

Πηγή: euronews.gr

To Top