Κατάρ: Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ

Οι αρχές του Κατάρ άσκησαν ποινική δίωξη για να διερευνηθούν οι συνθήκες γύρω από το θάνατο ενός μετανάστη που εργαζόταν στην κατασκευή ενός προπονητικού κέντρου για το Μουντιάλ τον Δεκέμβριο σύμφωνα με το «Athletic».

Ο άνδρας αυτός ήταν από τις Φιλιππίνες και ονομαζόταν Άλεξ. Πέθανες ενώ έκανε επισκευές στην βάση που αργότερα χρησιμοποιήθηκε από την Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων.

Οι μάρτυρες που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στο σημείο ανέφεραν πως ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που συνέβη κατά την προσπάθειά του να κατέβει από τον περονοφόρο ανυψωτή, όπου γλίστρησε κι έπεσε με το κεφάλι στο τσιμέντο.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ελικόπτερο για να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοοκομείο, αλλά δεν κατέστη δυνατό να σωθεί ο εργάτης. Κάποιοι από τους εργάτες που ήταν εκεί ανέφεραν πως εκείνος επισκεύαζε κάποια φώτα σ’ ένα πάρκινγκ, αλλά δεν φορούσε όμως κράνος ασφαλείας, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν του παρείχε τέτοιο η εταιρεία για την οποία δούλευε.

Ένας αξιωματούχος του Κατάρ σχολίασε πως η εταιρεία Salam Petroleum θα υποστεί σοβαρές συνέπειες αν ανακαλυφθεί πως δεν τηρούνταν τα πρωτόκολλα ασφαλείας από την εταιρεία.

To Top