Κατάρ 2022: Μπάχαλο με τον Καστίγιο, κινδυνεύει με αποκλεισμό το Εκουαδόρ

Τελικά αποδείχτηκε ότι τα χαρτιά που χρησιμοποιούσε ο Μπάιρον Καστίγιο ήταν πλαστά με αποτέλεσμα το Εκουαδόρ να κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Δίκιο αποδείχτηκε ότι είχε η Χιλή στους ισχυρισμούς της ότι ο Μπάιρον Καστίγιο δεν κατάγεται από το Εκουαδόρ, αλλά από την Κολομβία.

Αυτό επιβεβαιώνεται από τα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η “Daily Mail” λίγες ημέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αυτά ο Καστίγιο επιβεβαίωσε ότι όντως δεν είναι από το Εκουαδόρ, αλλά από την Κολομβία. Το πραγματικό του όνομα είναι Μπάιρο Χαβιέρ Καστίγιο Σεγούρα και όχι Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα, ενώ γεννήθηκε στο Τουμάκο της Κολομβίας.

Από εκεί έφυγε για το Σαν Λορέντσο του Εκουαδόρ όπου επιχειρηματίας του χορήγησε νέα ταυτότητα για να μπορεί να αγωνίζεται. Παράλληλα, ακόμα και η ημερομηνία γέννησής του είναι λανθασμένη αφού έχει γεννηθεί το 1995 και όχι το 1998 όπως είναι δηλωμένος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και φυσικά η απόφαση που θα παρθεί αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Χιλή καραδοκεί για να πάρει τη θέση του Εκουαδόρ στο Μουντιάλ.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ισημερινός αγωνίζεται στο εναρκτήριο ματς απέναντι στο Κατάρ στις 20 Νοεμβρίου.

To Top