ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατέθεσαν στον αθλητικό δικαστή για τα τρία “ύποπτα” ματς της Φούτμπολ Λιγκ

Ο μόνος λόγος που καθυστερεί η επικύρωση της βαθμολογίας στη Φούτμπολ Λιγκ είναι τα τρία φερόμενα ως χειραγωγημένα παιχνίδια των φετινών πλει αουτ της κατηγορίας. Οι ομάδες που ενεπλάκησαν κλήθηκαν σήμερα ενώπιον του αθλητικού δικαστή για να καταθέσουν.

Αναλυτικά όσα μεταφέρει το flnews.gr: Οι αγώνες των πλέι άουτ Παναιγιάλειος – Ερμιονίδα (2-0) και Αχαρναϊκός – Παναιγιάλειος (2-1) μπήκαν στην έκθεση της Sportradar, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις στην ομάδα της Αργολίδας και αυτής του Αιγίου. Οι δύο ΠΑΕ βρέθηκαν την Τρίτη (14/07) ενώπιον του αθλητικού δικαστή για να απολογηθούν και τοflnews.gr που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ…

Η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε ήταν αυτή του αγώνα Παναιγιάλειος – Ερμιονίδα, με την έδρα να αναφέρει πως η έκθεση κάνει λόγο για πιθανή προσπάθεια χειραγώγησης και από τις δύο ομάδες για στοιχηματικούς λόγους. «Αρνούμαστε την κατηγορία και για τυπικούς λόγους, αλλά και βάσει κανονισμού», υποστήριξε ο νομικός του Παναιγιαλείου, Αργύρης Λίβας, με τον δικαστή να τονίζει: «Υπήρχε, αναφέρει η έκθεση, η πεποίθηση στους γηπεδούχους για νίκη και επίτευξη τουλάχιστον δύο τερμάτων».

Ο Λίβας απάντησε: «Και οι δύο ομάδες ήταν ενδιαφερόμενες. Πώς είναι δυνατόν να προχωρήσουν σε μία τέτοια επένδυση, αφού ο χαμένος θα πήγαινε για υποβιβασμό; Τη ζημιά την έπαθε η Ερμιονίδα. Αν νικούσε θα σωζόταν».

Ο νομικός της Ερμιονίδας, Δημήτρης Καρπετόπουλος είπε από την πλευρά του: «Εστιάζω σε τρία σημεία. Αν το ματς ήταν ύποπτο πριν την έναρξή του για να χάσει η Ερμιονίδα, γιατί υπήρχε στοιχηματισμός και κατά τη διάρκεια του αγώνα; Ο Παναιγιάλειος δεν σημείωσε περισσότερα από τρία τέρματα, ενώ στη σελίδα 7 της έκθεσης αναφέρεται ότι υπήρξε ποντάρισμα στο όβερ πριν την έναρξη για την επίτευξη τουλάχιστον τεσσάρων τερμάτων».

Κάποιοι πόνταραν για την κάλυψη του αποτελέσματος. Ποιο το όφελος να υπάρξει συμφωνία της Ερμιονίδας, αφού με ήττα υποβιβαζόταν; Στο ανταλλακτήριο της Betfair ο τζίρος ήταν… 1.285 ευρώ! Η Ερμιονίδα δεν έχει εμπλακεί ποτέ ξανά σε ανάλογη υπόθεση».

Η δεύτερη υπόθεση που εξετάστηκε ήταν αυτή του αγώνα Αχαρναϊκός – Παναιγιάλειος (2-1). Για το ματς αυτό είχε κληθεί μόνο η φιλοξενούμενη και ο Λίβας απευθυνόμενος στην έδρα είπε: «Δεν ήθελα να βάλω τον πρόεδρο, Αντώνη Ρέλλα σε αυτό το μαρτύριο. Τα ποσά είναι αστεία. Υπάρχει αντικρουόμενος στοιχηματισμός και αυτό είναι απόρροια φήμης που ακολουθεί τέτοια παιχνίδια. Ο Παναιγιάλειος καιγόταν για τη νίκη.

Να ξέρετε ότι υπάρχει πάντα η φήμη ότι όταν έρθει άσος το πρώτο ματς, θα έρθει άσος και το δεύτερο. Ή όταν έρθει διπλό το πρώτο, θα έρθει διπλό και η ρεβάνς. Ο Αχαρναϊκός είχε νικήσει στο Αίγιο και έπαιζαν όλοι Αίγιο. Αν έχουν τέτοια σχέση δύο ομάδες, τότε γιατί να χάσει η φιλοξενούμενη και να πέσει;». Νωρίτερα ο δικαστής είχε τονίσει ότι βάσει της έκθεσης, υπήρξε ποντάρισμα στο όβερ, κάτι που επιβεβαιώθηκε, ενώ εξέφρασε την απορία: «Ο Εισαγγελέας δεν μπορεί να βρει την ταυτότητα αυτού που ποντάρει;», με τον Λίβα να απαντά: «Όχι κύριε πρόεδρε».

Μεταξύ των ομάδων που κλήθηκαν την Τρίτη (14/07) σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή για φερόμενα ως «ύποπτα χειραγώγησης» παιχνίδια ήταν και ο Αχαρναϊκός. Η ομάδα του Μενιδίου κλήθηκε για την ήττα (2-0) από την Καλλιθέα στο τελευταίο ματς των πλέι άουτ και πλέον αναμένει την απόφαση του αθλητικού δικαστή ως το τέλος της εβδομάδας.

Αρχικά ο δικαστής ανέφερε ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπήρξε έντονος στοιχηματισμός στην ήττα των «πράσινων» και, μάλιστα, με δύο γκολ. Ο νομικός, Αργύρης Λίβας σημείωσε στη συνέχεια: «Η Καλλιθέα ήταν αυτή που είχε ανάγκη το ματς. Αν παρακολουθήσετε τα τελευταία παιχνίδια του Αχαρναϊκού, έπαιζαν αναπληρωματικοί και σε αυτό ο προπονητής έβαλε τους περισσότερους βασικούς. Ο Αχαρναϊκός είχε σωθεί εδώ και τρεις αγωνιστικές και μόνο η Καλλιθέα είχε κίνητρο».

Ακολούθως ο πρόεδρος της έδρας αναρωτήθηκε: «Ναι, αλλά είναι κάποιες ομάδες που απασχολούν συνέχεια σε τέτοιες υποθέσεις. Άλλες τρεις φορές έχει κληθεί ο Αχαρναϊκός…», με τον Λίβα να απαντά: «Αντικειμενικά ο Αχαρναϊκός ήταν καλύτερη ομάδα, αλλά ήταν και σε… διακοπές! Δεν έκαναν προπονήσεις τρεις μέρες πριν το ματς, γιατί είχε σωθεί. Κι εμείς να ποντάραμε στο ματς, υπέρ της Καλλιθέας θα ποντάραμε!». Φυσικά, ζήτησε την απαλλαγή της ομάδας του Μενιδίου και σημείωσε ότι μία υπόθεση πήγε στην εφέσεων (σ.σ. Βέροια) και εκεί η εμπλεκόμενη ομάδα αθωώθηκε.

To Top