Κατέθεσε το φάκελο στην ΕΕΑ και περιμένει…

Χωρίς το έγγραφο της φορολογικής ενημερότητας έφτασε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο φάκελος αδειοδότησης του Άρη. Σήμερα εκπνέει η προθεσμία μιας βδομάδας που είχαν στη διάθεση τους οι ομάδες για να συμπληρώσουν τους φακέλους που κατέθεσαν στις 2 Αυγούστου.

Ο Άρης, αλλά και μια σειρά από ομάδες, όπως είναι ΑΕΚ, ΟΦΗ κ.α. δεν κατάφεραν να συμπεριλάβουν το δικαιολογητικό της φορολογικής ενημερότητας στο φάκελό τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν πολλές προσπάθειες από τη διοικούσα επιτροπή του Άρη τα τελευταία 24ωρα. Το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν η εφορία.

Τελικά, έγινε γνωστό ότι απαιτούνται περίπου 600.000 ευρώ για να καλυφθεί η οφειλή από τους διακανονισμούς στην Εφορία, ώστε η εταιρία να είναι ενήμερη φορολογικά. Τα χρήματα αυτά στο σύνολό τους δεν ήταν δυνατόν να εξασφαλιστούν.

Το μόνο που προκύπτει και αφήνει ένα ανοικτό παράθυρο αισιοδοξίας για θετική κατάληξη, έστω προσωρινά, του θέματος είναι η πρόθεση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκα να ζητήσουν μια πιο επιεική μεταχείριση των ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη φορολογική ενημερότητα και η ΕΕΑ να δώσει τελικά προσωρινό πιστοποιητικό συμμετοχής, αλλά και για την έγκριση των μεταγραφών.

Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, μια και ο κανονισμός είναι σαφής και απαιτεί ενημερότητα. Υπάρχει ανοιχτή γραμμή του Άρη με τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Πολιτισμού) για να βρεθεί η “χρυσή τομή”.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση του προέδρου της ΕΕΑ θα είναι, επειδή υπάρχει η διαβεβαίωση από το Yπουργείο Οικονομικών ότι με το που ανοίξει η Βουλή στις 27 Αυγούστου, θα περάσει τροπολογία που θα ρυθμίζει τις οφειλές των ΠΑΕ και θα τους επιτρέψει να πάρουν φορολογική ενημερότητα, την οποία στην συνέχεια θα καταθέσουν στην ΕΕΑ ώστε το πιστοποιητικό που θα τους δοθεί να πάψει να έχει το χαρακτήρα του προσωρινού.

Σε ότι αφορά και τις μεταγραφές, η βούληση που υπάρχει είναι ότι  λόγω των «ειδικών συνθηκών», να εγκριθούν οι μεταγραφές, αλλά να κατατεθεί αργότερα η ενημερότητα. Αυτό είναι και το πιο ουσιαστικό στην υπόθεση, ώστε να μπορούν ο Άρης, η ΑΕΚ και όποιες ομάδες έχουν το πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν κανονικά τις μεταγραφές τους!

Παράλληλα, ο Άρης περιμένει το αποτέλεσμα αυτών των επαφών, αλλά και το ποια στάση θα κρατήσει η ΕΕΑ.

To Top