ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κατέρρευσε αμυντικά από τα φτηνά του λάθη και ήττα (3-1) του Άρη στο “Καραϊσκάκης”

Στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα ο Άρης στάθηκε αρκετά καλά στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αλλά μετά το λάθος του Δεληζήση κατέρρευσε και δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε ένα δεκάλεπτο, έχοντας κάκιστη αμυντική λειτουργία. Το τελικό 3-1 πέτυχε ο Ιντέγε στο 64΄, ο Λάρσον είχε δοκάρι νωρίτερα στο 58΄, ενώ στο 84΄ο Κουέστα έπιασε πέναλτι του Φορτούνη. Παρέμειναν στην 5η θέση οι κιτρινόμαυροι, παρά την ήττα για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ, στο +3 από τον ΟΦΗ.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε και πάλι το 4-4-1-1. Ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Ροζ-Βέλεθ-Δεληζήση-Κόρχουτ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Ματίγια επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά την τιμωρία του στο πλευρό του Σάσα. Στην κορυφή της επίθεσης του Άρη ο Ιντέγε, με τους Γκάμα, Φετφατζίδη στα άκρα και τον Λάρσον λίγο πιο πίσω του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-3-3. Πιο συγκεκριμένα παρέταξε τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Καμαρά, Γκιλιέρμε στον άξονα, τον Μασούρα στο δεξί άκρο, τον Βαλμπουενά στο αριστερό και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ματς χωρίς σκοπιμότητα από τις δυο ομάδες, προσπάθησαν από την αρχή να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες. Μετά από μία πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην εστία του Άρη στο 2΄, οι κιτρινόμαυροι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή τελική προσπάθεια στο ματς. Στο 9΄ο Γκάμα ήταν ολομόναχος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως δεν έπιασε καλά το σουτ με το αριστερό και αστόχησε. Στο ίδιο λεπτό, γύρισμα του Ροζ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε από κόντρες στον Σα.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΛΑΘΗ

Από το 10ο λεπτό και μετά, αυτός που απείλησε πιο έντονα ήταν ο Άρης. Δυνατό σουτ του Ροζ, στο 16΄, από μακριά, όμως η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 17΄, με το πλασέ του Φέτφα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σα! Στο αμέσως επόμενο λεπτό, 18΄, ο Σα πρόλαβε την κίνηση του Ιντέγε, πριν ο Νιγηριανός γίνει κάτοχος της μπάλας.

Μέσα σε… 32 δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο γκολ εις βάρος του Άρη, που έκανε φτηνά λάθη στην άμυνά του. Στο 27΄, ο Δεληζήσης άργησε να διώξει, ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα και μετά από το ένα-δύο με τον Βαλμπουενά πέτυχε το 1-0. Στο ίδιο λεπτό, μετά την σέντρα ο Ελ Αραμπί με κάθετη μπαλιά έβγαλε ξανά τον Καμαρά απέναντι στον Κουέστα, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν το 2-0.

Η κάκιστη λειτουργία της άμυνας του Άρη συνεχίστηκε, με τον Μασούρα αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι να πετυχαίνει το 3-0, στο 38΄, τη στιγμή που οι αμυντικοί των κιτρινόμαυρων αδράνησαν για μία ακόμα φορά.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΙΝΤΕΓΕ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ ανώτερος του Άρη και να απειλεί και για ένα ακόμα γκολ στο 48΄και 50΄, αρχικά με τον Ελ Αραμπί κι έπειτα τον Ομάρ. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν στα πρώτα λεπτά.

Στο 56΄ο Άρης έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια μετά από αρκετή ώρα. Ο Γκάμα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με τον Σα να διώχνει στην αριστερή του γωνία. Στο 57΄, η μεγαλύτερη ευκαρία του Άρη στο ματς, με τον Λάρσον από τα αριστερά να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 64΄ο Ιντέγε μείωσε το σκορ, 3-1, μετά από γύρισμα του Μαντσίνι από τα δεξιά και αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στον Μπα, ο Νιγηριανός με δύσκολη προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα του Σα.

ΕΠΙΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΚΟΥΕΣΤΑ

Στο 82΄, οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν γρήγορα την μπάλα στην μεσαία γραμμή, με τον Φορτούνη να κερδίζει πέναλτι. Με την συμβολή του VAR, δόθηκε εν τέλει η εσχάτη των ποινών, με τον Κουέστα όμως να αρνείται το γκολ στον παίκτη που το κέρδισε, καθώς έπεσε ωραία στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε, διατηρώντας το 3-1.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Ιντέγε έχασε σημαντική ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να μειώσει ακόμα περισσότερο. Ο Άρης γνώρισε την πρώτη του ήττα (3-1) στα πλέι οφ, αλλά παρέμεινε στην 5η θέση, λόγω της ήττας του ΟΦΗ, νωρίτερα από την ΑΕΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σισέ, Μπα, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (52΄Καφού), Καμαρά, Μασούρας (77΄Λοβέρα), Βαλμπουενά (52΄Φορτούνης), Ελ Αραμπί (52΄Χασάν)

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης (45+1΄Σόουζα), Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (76΄Τόνσο), Φετφατζίδης (46΄Μαντσίνι), Λάρσον (76΄Μπα), Ιντέγε

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Ιορδάνης Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης, Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ

 

To Top