Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Γάζα-Νέες επιθέσεις από το Ισραήλ

Ούτε λίγες ώρες δεν διήρκεσε η νέα εκεχειρία που συμφωνήθηκε νωρίτερα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Λίγες ώρες μετά την φιλόδοξη ανακοίνωση για 3μερη κατάπαυση του πυρός, οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν νέες απώλειες από ισραηλινά πυρά, ενώ το Ισραήλ ενημέρωσε ότι ξεκινά εκ νέου τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινά τανκς έπληξαν τη νότια πόλη της Ράφα. Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα και τους συμμάχους του για “κατάφωρη παραβίαση” της εκεχειρίας.

Ωστόσο, για πρώτη φορά; από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τη νύκτα για την εφαρμογή της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για 72 ώρες, η οποία θα συνοδευτεί από την έναρξη διαπραγματεύσεων στο Κάιρο.

Ωστόσο, δύο ώρες μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας, οι σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ προειδοποιώντας για την εκτόξευση ρουκετών κοντά στη Ράφα, ενώ το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε στα πυρά τις Χαμάς.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, είχε προειδοποιήσει ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις πίσω από τις γραμμές του, ενώ η Χαμάς διαβεβαίωσε ότι θα απαντούσε σε κάθε ισραηλινή επίθεση.

Πηγή: ethnos.gr

To Top