«Κατέρρευσε» στο δικαστήριο ο Οσκαρ Πιστόριους

Κατέρρευσε σήμερα στο δικαστήριο ο Όσκαρ Πιστόριους, όταν ο δικηγόρος υπεράσπισής του, υποστήριξε πως η Ρίβα Στέενκαμπ υπέστη τόσο βαριές εγκεφαλικές βλάβες από τον πυροβολισμό στο κεφάλι της, που δε θα μπορούσε να ουρλιάξει.

Οι ισχυρισμοί αυτοί έρχονται σε απάντηση της μαρτυρίας μίας γειτόνισσας που δήλωσε χθες κατά την πρώτη ημέρα της δίκης πως άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας μετά τους πυροβολισμούς το βράδυ που πέθανε το μοντέλο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρουξ, δήλωσε: «Εμπειρογνώμονες θα δηλώσουν πως υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι, πως δεν ήταν σε θέση να ουρλιάξει».

Ο Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, κατέρρευσε τότε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τα χέρια πίσω από το κεφάλι του, την ώρα που ο Ρουξ δήλωσε πως η Στέενκαμπ είχε χάσει τη «γνωστική λειτουργία».

Ένας συγγενής τότε του έδωσε ένα μαντήλι για να σκουπίσει τα δάκρυά του.

Ο δικηγόρος δίωξης, Τζέρι Νελ παρενέβη τότε δηλώνοντας πως η τελευταία από τις τέσσερις βολές ήταν αυτή που χτύπησε την Στέενκαμπ στο κεφάλι, ενώ τα δύο πρώτα χτυπήματα έγιναν στη δεξιά πλευρά της, τον τείχο και τον ώμο της.

Τα σχόλια του Ρουξ έγιναν κατά την αντεξέταση ενός από τους βασικούς μάρτυρες της πολιτείας, της Μισέλ Μπέργκερ, καθηγήτρια πανεπιστημίου που ζει κοντά στο σπίτι του αθλητή στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.

Η κυρία Μπέργκερ απάντησε: «Όπως δήλωσα και χθες, άκουσα τη φωνή της αμέσως μετά τον τελευταίο πυροβολισμό». Η Μπέργκερ που εξετάζεται και σήμερα κατέθεσε μια σειρά από γεγονότα που διαδραματίστηκαν την νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου πέρυσι, που έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του αθλητή.

Χθες δήλωσε πως άκουσε γυναικείες κραυγές, πριν και μετά τους πυροβολισμούς τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Αν είναι αληθής η αλληλουχία των γεγονότων, τότε θα μπορούσε να υπονομεύσει τους ισχυρισμούς του Πιστόριους πως πυροβόλησε την σύντροφό του, επειδή την πέρασε για εισβολέα.

Ο κ. Ρουξ σήμερα θέλει να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της γειτόνισσας, υποδηλώνοντας πως άλλαξε την ιστορία της εν μέρει, διότι δεν είχε δηλώσει στην αστυνομία πέρυσι πως άκουσε κραυγές κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Ισχυρίζεται επίσης πως οι φωνές που άκουσε ήταν από τον ίδιο τον Πιστόριους ενώ αντέκρουσε και τον αριθμό των πυροβολισμών που άκουσε η μάρτυρας, διότι όπως ισχυρίστηκε μπορεί να μπέρδεψε τον ήχο που έκανε ο Πιστόριους με το ρόπαλο στην προσπάθειά του να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας.

Η κυρία Μπέργκερ, που ζει κοντά στο σπίτι του Πιστόριους, απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, δηλώνοντάς πως τα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στην κάθε βολή ήταν πολύ μικρά για να γίνουν από ρόπαλο.

Ο Ρουξ, φάνηκε επίσης δύσπιστος σχετικά με τη δήλωση της μάρτυρας πως άκουσε το φόβο και το άγχος στη φωνή μιας γυναίκας από ένα μικρό δωμάτιο τουαλέτας μέσα από μια κλειστή πόρτα.

Η κυρία Μπέργκερ επέμεινε στη θέση της, δηλώνοντας πως η περιοχή στην οποία ζει είναι ήσυχη και κοντά σε ένα φυσικό καταφύγιο, ενώ τα παράθυρα του σπιτιού της ήταν ανοιχτά, λόγω έλλειψης κλιματισμού.

Η δίκη διεκόπη, με απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα, όταν ο εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής, Τζέρι Νιλ, διαμαρτυρήθηκε ότι ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προέβαλαν το πρόσωπο της γειτόνισσας του Όσκαρ Πιστόριους και δεν σεβάστηκε την αρχή προστασίας των μαρτύρων.

Η αντίδραση του δικαστηρίου, ήταν άμεση και γι’ αυτό το λόγο, η δίκη διεκόπη προσωρινά. Αν βρεθεί ένοχος ο Όσκαρ Πιστόριους, απειλείται ακόμα και με ποινή 25 ετών φυλάκισης.

πηγή: ethnos.gr

To Top