ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγέλλουν αυθαιρεσία της ΕΟΚ!

Η ΕΟΚ… ξαναχτύπησε! Ακόμη και σε αγώνα της Α1 γυναικών, δείχνει τον τρόπο λειτουργίας της.

Η αναμέτρηση του Παναθλητικού με τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσει στις 15:00, όμως οι ομάδες του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την υπόθεση, ανεξάρτητα από την απόφαση του Παναθλητικού.

Συγκεκριμένα, με τά από απόφαση της ΕΟΚ, η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθλητικό θα ξεκινήσει με δύο ώρες καθυστέρηση, δηλαδή στις 15:00, καθώς η αποστολή του Ολυμπιακού δε μπόρεσε να ταξιδέψει και να φτάσει στην Θεσσαλονίκη έγκαιρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη προξενήσει αρκετές αντιδράσεις, τόσο από την ομάδα των Συκεών, όσο και από τους υπόλοιπους συλλόγους της Α1 κατηγορία στην οποία συμμετέχει και ο Άρης.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής η βαθμολογία, η Τερψιθέα βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στην Α2. Η ομάδα της Γλυφάδας έχει μόλις μία νίκη σε 14 παιχνίδια και με βάση την αγωνιστική και εξωαγωνιστική της εικόνα, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Κάτι που σημαίνει πως μένει ακόμα μία θέση για την δεύτερη ιεραρχικά κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Έτσι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός μηδενιζόταν και υποβιβαζόταν στην Α2, τότε θα είχαν «κλείσει» οι δύο θέσεις και οι υπόλοιπες ομάδες θα μπορούσαν να συνεχίσουν χωρίς άγχος την χρονιά.

Είναι προφανές πως οι σύλλογοι της Α1 έχουν σοβαρό συμφέρον να βρίσκονται… απέναντι από την απόφαση της ΕΟΚ. Μάλιστα, τόσο ό Παναθλητικός, όσο και οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να βαδίσουν βάσει του σχετικού κανονισμού της Ομοσπονδίας, που τονίζει πως οποιαδήποτε αναβολή κάποιας αναμέτρησης πρέπει να γνωστοποιείται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επίσημη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός παρουσίασε στους διαιτητές και στον κομισάριο της σημερινής αναμέτρησης με τον Παναθλητικό ένα έγγραφο που πιστοποιεί την μη έγκυρη άφιξη λόγω ομίχλης, ωστόσο αυτό που τονίζεται από την ομάδα των Συκέων είναι πως δεν υπήρχε λόγος η πτήση των Πειραιωτών να είναι στις 10:00, την ώρα που η αναμέτρηση ξεκινούσε κανονικά στη 13:00.

Ανεξάρτητα λοιπόν από αυτά που θα πράξει ο Παναθλητικός, είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση, που μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα της Α1 Γυναικών.

To Top