Καταγγελίες για βεβαίωση… ψευδών ενημεροτήτων! Οι πολιτικοί ζητούν ψήφους με “κλειστά μάτια” στις παρατυπίες;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο εκπέμπει από παντού δυσοσμία από τις ανοιχτές πληγές του και το σάπιο σύστημα στο οποίο οικοδομήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Οι πληροφορίες που έρχονται τον τελευταίο καιρό, αναφέρονται στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών να βάλουν το “μαχαίρι στο κόκκαλο” και να ανοίξουν τον φάκελο των πλαστών ενημεροτήτων και των ομάδων που αντικανονικά συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

Στο ίδιο πρωτάθλημα, όπου η “σημαδεμένη τράπουλα” της διαιτησίας σε συνδυασμό με την παράτυπη (όπως όλα δείχνουν) συμμετοχή ΠΑΕ, είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα σε ομάδες όπως ο Άρης, ο οποίος φυσικά σε τεράστιο βαθμό πλήρωσε τα δικά του εγκληματικά λάθη.

Το τελευταίο δεν διαγράφει τυχόν παρατυπίες που έγιναν στο πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Μetrosport” μεταξύ άλλων: “Κατά τον έλεγχο του αθλητικού εισαγγελέα κ. Χάρη Λακαφώση σε βάθος δωδεκαετίας για τις ενημερότητες των ΠΑΕ διαπιστώθηκαν 47 περιπτώσεις πλαστογραφίας! Ο επανέλεγχος διενεργήθηκε κρίνοντας ότι στην εφετινή περίοδο υπάρχουν εντυπωσιακά κενά στην προσκόμιση ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων. 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως διαπιστώθηκαν κενά στον επανέλεγχο ενώ η ΕΠΟ είχε στην κατοχή της πρωτότυπες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες όλων των ΠΑΕ. Σύμφωνα με τα έγγραφα της οικονομικής αστυνομίας , υπάλληλοι των αρμόδιων εφοριών ή διευθύνσεων του ΙΚΑ βεβαίωναν ψευδώς την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων των τριών ΠΑΕ και κατά συνέπεια ο έφορος εξέδιδε πρωτότυπη φορολογική ενημερότητα και το ίδιο συνέβαινε και με τον διευθυντή του αρμόδιου τμήματος του ΙΚΑ.

Κατά τον έλεγχο όλων των Ανωνύμων Εταιριών από το Υπουργείο Οικονομικών αποκαλύφθηκαν τα κενά στην επαλήθευση των στοιχείων και τότε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Χάρης Θεοχάρης έδωσε την εντολή στην οικονομική αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο έλεγχος σε όλα τα οικονομικά έγγραφα της ΕΠΟ αφορούσε όλα τα έγγραφα της Επιτροπής ιδιότητας Μεταγραφών) από το 2003 έως το 2011, αλλά και τις φορολογικές ενημερότητες”.

Ο Άρης ξεκίνησε μέσω της έφεσης για την βαθμολογία, μια νομική προσπάθεια να φωνάξει τουλάχιστον παρόν. Αυτό από μόνο του δεν αρκεί, μια και απαιτείται και πολιτική βούληση σε στοιχειώδη επίπεδα. Πολιτική βούληση που θα ανάψει το “πράσινο φως” για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν εφόσον υπάρχουν ένοχοι.

Σε αυτό το επίπεδο και ο Άρης θα πρέπει να κινηθεί συντεταγμένα, έχοντας τη δυναμική της ιστορίας και του κόσμου του και να ζητήσει το επίσης αυτονόητο: να δράσουν οι πολιτικοί ηγέτες προς την κατεύθυνση της απονομής δικαιοσύνης. Θα συνεχίσουν οι πολιτικοί να ζητούν ψήφους με “κλειστά μάτια” στις παρατυπίες; Θα συνεχίσουν να έχουν γυρισμένη την πλάτη στην ισονομία ή μήπως θα αρνηθούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια να βρεθεί λύση για έναν ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Άρης;

Αρκεί φυσικά να λειτουργήσουν και οι παράγοντες του Άρη με τόλμη, συναισθανόμενοι το ιστορικό βάρος που κουβαλούν και όχι να αναλωθούν στην εκ του ασφαλούς λογική των διαχειριστών. Μπορεί να είναι η ώρα για να τολμήσουν και αυτοί.

To Top