Καταδικάστηκαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την έφεση οι Καραμπέρης, Φερέτης!

Ποινής κάθειρξης 11 χρόνων και έξι μηνών και χρηματικοί ποινή 15.600 ευρώ επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον Μάρκο Καραμπέρη!
Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο υπάλληλός του, σε 8 μήνες ο Γ. Φερέτης και σε 6 μήνες φυλάκιση η γραμματέας του Καραμπέρη, όλοι τους με τριετή αναστολή.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μάρκο Καραμπέρη για 10 περιπτώσεις τοκογλυφίας σε βαθμό κακουργήματος, δύο εκβιάσεις (η μια σε βαθμό κακουργήματος και η άλλη σε βαθμό πλημμελήματος), για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Έναν ακόμη υπάλληλο του Καραμπέρη ένοχο για άμεση συνέργεια σε τρεις περιπ΄τωσεις τοκογλυφίας και τη γραμματέα του για απλή συνέργεια σε μία περίπτωση τοκογλυφίας.

Τον δημοσιογράφο και πρώην στέλεχος της ΕΡΤ3, Γ. Φερέτη που είναι συγκατηγορούμενος του Καραμπέρη, τον έκρινε ένοχο για άμεση συνέργεια σε μία περίπτωση τοκογλυφίας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι (εννέα) κρίθηκαν αθώοι.

Ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης θα αφεθεί ο Μάρκος Καραμπέρης. Ο βασικός κατηγορούμενος για την πολύκροτη υπόθεση τοκογλυφίας μένει εκτός φυλακής καθώς το προεδρείο της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

To Top