Καταδικάστηκαν πρωτόδικα δυο πρώην προέδροι του Άρη για τα τιμολόγια

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της φοροδιαφυγής βρέθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δύο πρώην πρόεδροι του ερασιτέχνη Αρη, οι οποίοι και καταδικάστηκαν πρωτόδικα.

Όπως μετέδωσε το voria.gr: “

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε, με ποινή 7 ετών και 5,5 ετών αντίστοιχα, τους πρώην προέδρους του ΑΣ Άρης Νικόλαο Παπαδόπουλοκαι Νικήτα Ματθαίου για εικονικές συναλλαγές που ζημίωσαν τον αθλητικό σύλλογο, τη χρονική περίοδο 2006-2009.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της “έκδοσης φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ ενώ την ενοχή τους πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτριος Μητρουλιάς.

Στην απολογία τους αρνήθηκαν την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι είχαν άγνοια, ενώ άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Νικόλαος Παπαδόπουλος ως πρόεδρος του Δ.Σ του ΑΣ Άρης, με πρόθεση εξέδωσε για λογαριασμό του σωματείου, κατά τις χρήσεις 2006-2009, εικονικά ως προς την συναλλαγή φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια παροχής υπηρεσιών) που αφορούσαν ανύπαρκτες συναλλαγές ή μερικώς ανύπαρκτες. Η συνολικά αξία των συναλλαγών που του καταλογίζεται ανέρχεται σε 3,9 εκατ. ευρώ.

Στο δεύτερο κατηγορούμενο Νικήτα Ματθαίου που διατέλεσε επίσης πρόεδρος του ΑΣ Άρης, την ίδια χρονική περίοδο, καταλογίζεται συνολικό ποσό 314.367 ευρώ.

Από τον φορολογικό έλεγχο προέκυψε ότι δεν τοποθετήθηκαν, οι αναγραφόμενες στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, διαφημιστικές πινακίδες στους αθλητικούς χώρους διεξαγωγής των αγώνων του Άρη, αλλά πολύ λιγότερες σε αριθμό, ενώ και η αναγραφόμενη στα τιμολόγια αξία ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτήν που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο πρώην πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Κωνσταντίνος Γωγάκος είχε καταγγείλει ότι: «Προστατευόμενος… μάρτυρας από το ΣΔΟΕ ο ΠΑΟΚ, δεν ελέγχθηκε ποτέ!»!

 

To Top