Καταδικάστηκε για αδίκημα που έχει παραγραφεί ο Τάκης Τσαγκρώνης

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων έκρινε ένοχο τον Τάκη Τσαγκρώνη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος υπαλλήλου της ΕΟΚ, ωστόσο, η δίωξη του πρώην γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης παύεται λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Στον πρώην γενικό γραμματέα της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού (κακούργημα) και σεξουαλική παρενόχληση (πλημμέλημα) από την Εισαγγελία Πατρών και μετά την ακροαματική διαδικασία κρίθηκε ένοχος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του πρώην και επί σειρά ετών υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΟΚ για απόπειρα βιασμού εις βάρος υπαλλήλου της ομοσπονδίας. Ωστόσο, παρ’ ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Καλαβρύτων τον έκρινε ένοχο, καταδικάστηκε με επιτρεπτή μεταβολή κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, η οποία έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα και αποτελεί αδίκημα που έχει παραγραφεί. Έτσι, αν και καταδικασθείς, αφέθηκε ελεύθερος.

Η μήνυση εις βάρος του κατατέθηκε τον Μάρτιο του 2021, μετά την δημοσιοποίηση της αντίστοιχης υπόθεσης της ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου.

To Top