Κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο, ψηφίζεται την Κυριακή

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ενσωματώνει αλλαγές με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς στις κοινοβουλευτικές ομάδες τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, κυρίως για τις ρυθμίσεις στην αγορά του γάλακτος.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία την Κυριακή. Έως τότε συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί που θεωρούν πως οι αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων επιφέρουν τη «χαριστική βολή» στον κλάδο.

Η υπερψήφισή του θα επικυρώσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα και θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση των δόσεων από Ευρωζώνη και ΔΝΤ, καθώς την Τρίτη συνεδριάζει το Eurogroup στην Αθήνα.

Βέβαιος ότι οι βουλευτές θα λειτουργήσουν με υπευθυνότητα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Πρώτα απ’ όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας. Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό. Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια», πρόσθεσε.

«Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Οι αντιρρήσεις των περισσότερων βουλευτών φαίνεται να έχουν καμφθεί, ειδικά για το θέμα του γάλακτος, ενώ σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Επίσης σήμερα αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το θέμα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: Newsbeast.gr

To Top