“Καταφέραμε αυτό που δεν πίστευαν πολλοί, η ΠΑΕ είναι βιώσιμη”

Ο Στάθης Τσομίδης, ένας από τους νομικούς που έχουν αναλάβει το θέμα της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99 μίλησε για τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα με στόχο την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ.

Μιλώντας στον “Αρένα” ο κ. Τσομίδης είπε αρχικά:

«Ήταν κάτι που πολλοί δεν πίστευαν ότι θα συμβεί αλλά ευτυχώς για την ΠΑΕ Άρης τα καταφέραμε. Μετά από την θετική γνωμάτευση η ΠΑΕ Άρης επιβεβαιώθηκε ότι είναι βιώσιμη και ότι το σχέδιο που είχαμε υποβάλει είναι το μόνο που μπορεί να εξυγιάνει την ομάδα. Το βάρος από εδώ και στο εξής είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς θα πρέπει να τηρούνται από εδώ και στο εξής όλες οι συμφωνίες»

Για τις συμφωνίες: «Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει περνάνε πάνω από το 60%. Όμως, δεν πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια. Όσες περισσότερες συμφωνίες γίνουν  είναι ακόμη καλύτερο. Αν είναι δυνατόν να γίνουν συμφωνίες με όλους τους πιστωτές ακόμη καλύτερα»

Για την διοίκηση Ψηφίδη: «Είναι σημαντική η συμβολή του Ψηφίδη γιατί ουσιαστικά ήταν η πρώτη διοίκηση που έτρεξε το 99 και μετά συνεχίστηκε με την διοίκηση  του κύριου Ηλιάδη»

Για τον αν η υπαγωγή θα επηρεάζει θετικά και άλλες αποφάσεις: «Ο Άρης ηδη έχει πάρει άδεια για το πρωτάθλημα. Είναι μία εξέλιξη που επηρεάζει θετικά και όλες τις άλλες κρίσεις που αφορούν την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα»

Στην συνέχεια είπε: «Από την πρώτη στιγμή που είχαμε αναλάβει το θέμα της υπαγωγής του Άρη στο 99 έλεγα ότι είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος για να γίνει εξυγίανση σε όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γιατί με αυτό τον τρόπο δεν κρύβονται σκελετοί στα ντουλάπια των ομάδων και επιπλέον εξασφαλίζει τα έσοδα του το δημόσιο, αλλά και όσοι έχουν να λαμβάνουν λεφτά παίρνουν ένα μέρος. Τρέχει πλέον η διαδικασία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα είναι 7,000,000 αλλά περιμένουμε και τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ για να μάθουμε πως χάθηκαν τα χρήματα.

Για την διοίκηση: «Η διοίκηση δεν είναι μόνιμη. Είναι τεχνικό θέμα αυτό. Σαν θεωρητικό φαινόμενο ισχύει ότι ο ΚΜΑ μπορεί να καθαιρέσει την ΠΑΕ αλλά αυτό δεν θα ήταν συμβατό με την απόφαση προ λίγων μηνών . Τον Οκτώβριο θα πάρει την κανονική της μορφή»

Για το αν υπάρχουν υποψήφιοι επενδυτές: «Κάποιοι που ενδιαφέρονται περίμεναν το 99. Αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον τώρα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν»

To Top