ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κατεργιαννάκης: “Kάθε ματς, ένας… τελικός! Χρωστάω πολλά στον Άρη”

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Φάνης Κατεργιαννάκης, στον Άρη φόρεσε για πρώτη τα γάντια του τερματοφύλακα ως επαγγελματίας και στους «κιτρινόμαυρους» οφείλει τα όσα πέτυχε μετέπειτα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Η εκτίμησή του για τα όσα του πρόσφερε ο σύλλογος, παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων -πλέον- όλων των Εθνικών ομάδων, μίλησε στην «Arena Press» για τη φετινή προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων», τον Νίκο Αναστόπουλο, αλλά και τον Σωκράτη Διούδη, για τον οποίο τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση. Η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της στους τελευταίους αγώνες.

Τι αίσθηση έχεις αποκομίσει;

«Η εικόνα στο ξεκίνημα σίγουρα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Η πρώτη μου χρονιά στον Άρη, ήταν τότε στη Β΄Εθνική, το 1997. Θυμάμαι κι εμείς δεν είχαμε ξεκινήσει καλά, αλλά στην πορεία βρήκαμε ρυθμό και εξασφαλίσαμε την άνοδο. Μάλιστα, είχαμε κι ένα πολύ καλό σερί εκτός έδρας ως αήττητοι. Μην ξεχνάμε ότι τον Άρη, τον περιμένουν πως και πως όλες οι ομάδες στην κατηγορία. Αυτό από μόνο του αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας».

Το ρόστερ αποτελεί εγγύηση για τη φετινή προσπάθεια;

«Η ομάδα έχει ένα υλικό, το οποίο προδιαθέτει για κάτι καλύτερο. Είναι καλό που τα… χαστούκια ήρθαν νωρίς. Συνειδητοποίησαν όλοι το πόσο δύσκολο θα είναι το έργο τους, γι αυτό και πλέον δείχνουν το καλό τους πρόσωπο».

Τι θα πρέπει να προσέξει ο φετινός Άρης;

«Κάθε ματς, θα είναι ένας τελικός. Δεν πρέπει να στέκεται σε ονόματα ομάδων. Όλοι μπορούν να του κάνουν την ζημιά αν δεν είναι όσο προσεκτικός πρέπει».

Παρατηρείς αλλαγές, ως προς το καλύτερο, στα διοικητικά του συλλόγου;

«Έχει αλλάξει εντελώς το κλίμα. Όλα αυτά ξεκινούν από την ηρεμία που παρατηρείται διοικητικά. Αυτή η σταθερότητα πρέπει να εξασφαλιστεί και να παραμείνει ως έχει. Προβληματάκια σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι όπως παλιά».

«ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ»

Η προοπτική επιστροφής του μελλοντικά στον σύλλογο, είναι κάτι που δεν αποκλείει, σεβόμενος, τα όσα του έχει προσφέρει ο Άρης: «Πέρασα 8 χρονιά στον σύλλογο. Δεν τα ξεγράφεις έτσι εύκολα. Οπότε ποτέ δεν αποκλείω τίποτα μελλοντικά. Αν μου γίνει πρόταση, φυσικά και θα την εξετάσω. Σε αυτή την ομάδα ανδρώθηκα και χρωστάω πολλά».

H παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο της ομάδας σε καθησυχάζει;

«Είχαμε συνεργαστεί σε άλλη ομάδα στο παρελθόν. Είναι ένας εξαίρετος επαγγελματίας. Προπονητής που δίνει μεγάλη βάση στη ψυχολογία. Είναι πολύ καλό αυτό. Και το 2006, αυτός ήταν που έβγαλε το καράβι τον Άρη από τη δύσκολη θέση».

Πως κρίνεις την επιστροφή του Σωκράτη Διούδη;

“Ο Σωκράτης δεν έκανε κανένα πισωγύρισμα στην καριέρα του. Αντιθέτως έκανε μία πολύ καλή επιλογή. Άλλωστε, στον Άρη επέστρεψε. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι και γιατί όχι του χρόνου να τον δούμε και στην Εθνική ομάδα”.

Η παρουσία του Τζεμπούρ;

“Πρέπει να βρεις το κουμπί του κάθε παίκτη. Έτσι και με τον Ραφίκ Τζεμπούρ. Δεν κοιτάς να τον αλλάξεις, αλλά να τον βελτιώσεις. Αν βρει τον ρυθμό του είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει πολύ και φέτος, αλλά και του χρόνου”.

Τέλος, όσον αφορά την συμμετοχή του σε αγώνες παλαιμάχων του Άρη, τόνισε: “Το απολαμβάνω όταν παίζω παιχνίδια με τους βετεράνους του Άρη. Θέλω να είμαι στο πλευρό τους. Ξυπνούν όμορφες μνήμες του παρελθόντος, όποτε συναντιόμαστε. Είτε με παλιούς συμπαίκτες, είτε ακόμα και με τους μεγαλύτερους σε ηλικία”.

 

To Top