Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ο πρόεδρος του πρωταθλήματος της Γκαμπόν

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ο πρόεδρος του πρωταθλήματος Γκαμπόν, Σερζ Μόμπο κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών ώστε να τους εξασφαλίσει θέση στις μικρές εθνικές ομάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Guardian», ο εν λόγω προωθούσε επίσης αγόρια στον προπονητή, Πάτρικ Ασούμου Εγί, που είναι γνωστός ως «Καπέλο», ώστε να τα κακοποιήσει σεξουαλικά, ενώ κι άλλοι δύο προπονητές αντιμετωπίζουν ανάλογες κατηγορίες.

Ο ίδιος ο Σερζ Μόμπο, που είναι πρώην αστυνομικός, αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει μάλιστα ότι όλα αυτά γίνονται για να «τσαλακωθεί» η εικόνα του, ενώ επρόκειτο να είναι από τα μέλη της αποστολής της εθνικής ομάδας στο προσεχές Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων πρώην προπονητής της Masia

Σάλος έχει προκληθεί μετά τις αποκαλύψεις πως πρώην προπονητής στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων αντιμετωπίζει ο πρώην προπονητής αλλά και για ένα διάστημα επικεφαλής στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, Άλμπερτ Μπενάιγκες. Η έρευνα, την οποία αποκάλυψε η καταλανική εφημερίδα «Ara», ξεκίνησε ως αποτέλεσμα των καταγγελιών που υποβλήθηκαν σε διάφορα αστυνομικά τμήματα του από φερόμενα ως θύματά του, όταν ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής στο «Escola Barcelona», στη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Ο 71χρονος άνδρας εργάστηκε στη Masia από το 1992 μέχρι το 2011. Μάλιστα ήταν στις ακαδημίες του κλαμπ, όταν ανέδειξε τη χρυσή γενιά των Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι και άλλων. Στη συνέχεια αποχώρησε για να δουλέψει στα Εμιράτα, το Μεξικό και την Ιαπωνία, ενώ μετά την επανεκλογή του Ζοάν Λαπόρτα στην προεδρία, είχε επιστρέψει στη Βαρκελώνη ως συντονιστής του ποδοσφαίρου.

To Top