Κατηγορηματική η Ερμόσο: “Δεν συναίνεσα στο φιλί που μου έδωσε ο Ρουμπιάλες” (video)

Η αρχηγός της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μετά από το φιλί που δέχτηκε από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, τονίζοντας μέσω επιστολής πως ουδέποτε συναίνεσε. Αρνούνται να αγωνιστούν οι παίκτριες αν δεν παραιτηθεί ο Ρουμπιάλες.

Το φιλί που επέλεξε να δώσει ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην αρχηγό της εθνικής Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, έπειτα από την κατάκτηση του Μουντιάλ από την “ρόχα” δημιούργησε ένα τεράστιο σκάνδαλο στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, που έφτασε μέχρι τον… πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα ο Πέδρο Σάντσες ζήτησε την παραίτηση του Ρουμπιάλες μετά από την ενέργεια στην οποία προέβη, όμως εκείνος από την πλευρά του αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα στήριξης και συμπαράστασης προς την αθλήτρια.

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας ανακοίνωσε ότι μέχρι να αλλάξει η κατάσταση στην ομοσπονδία και τέτοιου είδους κινήσεις να τιμωρούνται δεν θα ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, με την Τζένι Ερμόσο να κάνει γραπτή δήλωση την Παρασκευή (25/8) για να βγάλει στη σέντρα τον αμετανόητο και ανυποχώρητο από τις θέσεις του Ρουμπιάλες.

“Θέλω να διευκρινίσω ότι, όπως φαίνεται στις εικόνες, σε καμία στιγμή δεν συναίνεσα στο φιλί που μου έδωσε και, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν επιδίωξα να σηκώσω τον πρόεδρο. Δεν ανέχομαι να αμφισβητείται ο λόγος μου, ούτε να επινοούνται λέξεις που δεν έχω πει”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Την επιστολή αυτή υπογράφουν και οι υπόλοιπες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, ζητώντας δομικές αλλαγές στην ομοσπονδία και καθιστώντας σαφές ότι δεν θα επιστρέψουν στην εθνική ομάδα της χώρας αν δεν αποχωρήσουν οι τωρινοί ηγέτες της.

 

To Top